Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Британія закупила автомати Zastava M70 для навчання українських солдатів

Нещодавно до Великої Британії прибула перша група українських солдатів, які беруть участь у новій великій військовій програмі під керівництвом британців. В рамках цієї програми найближчими місяцями буде навчено до 10 000 українців. Програма є частиною незмінного зобов’язання Великої Британії підтримувати Україну в її боротьбі проти неспровокованого вторгнення Росії.

22071901.jpg

Автомат Zastava M70B в руках українського бійця під час навчань у Великій Британії. Липень 2022. Британія. Фото: Міноборони Британії

«Використовуючи досвід світового рівня британської армії, ми допоможемо Україні відновити свої сили та посилити опір, оскільки вони захищають суверенітет своєї країни та своє право обирати своє майбутнє», – заявив Міністр оборони Бен Уоллес.

Як пише Українська асоціація власників зброї, близько 1050 британських військовослужбовців візьмуть участь у програмі, яка проходитиме й на об’єктах Міністерства оборони США у Британії.

Британія також подарувала одяг та спорядження для підтримки українських солдатів. Кожному військовослужбовцю видаються:

  •   Засоби індивідуального захисту, включаючи шоломи, бронежилети, засоби захисту очей, навушники, засоби захисту тазу та індивідуальні аптечки першої допомоги.
  •     Польову форму та взуття.
  •     Одяг та рюкзаки.
  •     Додаткове спорядження, необхідне для польових умов.

Навчання дасть новобранцям-добровольцям, які практично не мають військового досвіду, навички, необхідні для ефективного ведення бою на передовій.

Заснований на базовій підготовці британських солдатів, курс охоплює поводження зі зброєю, медичну допомогу на полі бою, польові навички, тактику патрулювання та право збройних конфліктів.

Zastava M70

Уряд Британії швидко придбав автомати для програми навчання, які аналогічні тим, що українські військові використовують на передовій.

На оприлюднених фотографіях з навчань у Британії видно, що українські військові проходять навчання з югославськими автоматами Zastava M70. Імовірно, уряд Британія придбав автомати з запасів Хорватської Республіки, яка входила до складу Югославії.

Цей югославський автомат, призначений для стрільби набоями 7,62×39 мм. Розроблений підприємством Zastava Arms упродовж 1960-х років, неліцензійний аналог радянського AK-47.

Українські військові під час навчань у Великій Британії. Липень 2022. Британія. Фото: Міноборони Британії
Наші інтереси: 

Важлива військово-політична співпраця з Великою Британією.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи