Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Британія заборонила установку 5G від Huawei після вересня 2021 року

До цього Великобританія вже наказала видалити усе обладнання Huawei зі своєї мережі 5G до кінця 2027 року, беручи до уваги думку своїх союзників, в тому числі США, які стверджують, що компанія з Китаю представляє загрозу безпеці.

Британські телекомунікаційні фірми не повинні встановлювати новий комплект Huawei 5G після вересня 2021 року, заявив уряд. Це відповідає плану видалення китайського обладнання з високошвидкісних мобільних мереж, повідомляє Reuters.

Китай розкритикував це рішення, а Huawei заявила, що розчарована спробами Великобританії виключити її з розгортання 5G після публікації нових законів, які вимагають, щоб компанії були оштрафовані на 100 тисяч фунтів стерлінгів у випадку порушення заборони.

Ця новина з'явилася перед дебатами щодо нового законодавства про телекомунікації у Британському парламенті.

«Я встановлюю чіткий графік для повного видалення постачальників послуг з високим рівнем ризику з наших мереж 5G, – заявив міністр цифрових технологій Олівер Дауден. – Це буде досягнуто новими й безпрецедентними повноваженнями щодо виявлення і заборони телекомунікаційного обладнання, яке створює загрозу нашій національній безпеці».

Уряд також оголосив про нову стратегію диверсифікації ланцюжка поставок 5G, що складається з початкових інвестицій у розмірі 250 млн фунтів, випробувань у співпраці з японською фірмою NEC і створення нових дослідницьких центрів.

Великобританія вже заборонила купувати новий комплект Huawei 5G після закінчення цього року.

Великобританія заявила, що її рішення від липня пов'язане з побоюванням щодо того, що санкції США щодо технологій чіпізації можуть вплинути на лінії постачання. Водночас Huawei заявила, що їх розчарувало це рішення і йдеться про торгову політику США, а не про питаня безпеки.

Нагадаємо, держсекретар США Майк Помпео минулого року заявляв, що США не співпрацюватимуть з країнами, які використовують системи Huawei, а Глава британської спецслужби вважає, що поява технології 5G від Huawei посилить загрозу кібертероризму.

В тему: 

Китайський Huawei запідозрили у шпигунстві

Прокуратура США звинуватила китайську компанію Huawei у промисловому шпигунстві та шахрайстві

У китайських телефонах не буде американських програм – США оголосили ініціативу «Чиста мережа»

Наші інтереси: 

Розуміти, що китайська Хуавей запустила свої щупальці у Європу (наприклад, дуже сильно засіла в Німеччині), що непокоїть США. А Велика Британія знаходиться на стадії виходу з ЄС і тісніше зближується зі США. По-друге, вже багато хто розуміє, що через технології Хуавей Китай може збільшити свій вплив на політику національних держав і не тільки контролювати всіх і вся, але й займатися шпигунством (як промисловим, так і політичним).

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Костянтин Струк.
0
Ще не підтримано

Комусь легше, коли над ним стоять із палицею і стежать, щоб не встановив бува 5G від Китаю. А рядовим споживачам інтернету - як-то мені, - лишається брати те, що дешевше (той самий Хуавей). А чи є альтернатива? (втім, зараз це вже неважливо).

Поки дихаю - сподіваюсь!

Коментарі

Зображення користувача Костянтин Струк.
0
Ще не підтримано

Комусь легше, коли над ним стоять із палицею і стежать, щоб не встановив бува 5G від Китаю. А рядовим споживачам інтернету - як-то мені, - лишається брати те, що дешевше (той самий Хуавей). А чи є альтернатива? (втім, зараз це вже неважливо).

Поки дихаю - сподіваюсь!