Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 256
  • Переглядів: 291

«Болотні психопати»: в США зацікавились інтелектуальними тваринами у владі – WND

Категорія:

Світ:

Нещодавнє дослідження пояснює, чому ліві лідери часто мають ТЯЖКІ психічні розлади. Ліві психопати вдають, що піклуються про "соціальну справедливість і рівність", але насправді лише задовольняють свою масивну егоїстичну жагу влади, слави, помсти та насолоджень.

"Це божевілля! Наші лідери, мабуть, несповна розуму!" Саме так більшість американців реагують на багато з того, що відбувається навколо них щодня, пише wnd.com.

Від палкої підтримки адміністрацією Байдена ампутації частин тіла проблемних дітей до одержимості ввезенням в Америку якомога більшої кількості мільйонів нелегальних іммігрантів і нещодавньої вимоги до американських авіакомпаній приймати на роботу більше людей, в тому числі пілотів, з "серйозними інтелектуальними" і "психіатричними" проблемами, стає все більш очевидним, що багато хто з нинішніх американських лідерів, м'яко кажучи, просто несамовито божевільні.

Але така констатація не є вправою в обзиванні своїх політичних опонентів, як це часто трапляється сьогодні.

Йдеться радше про те, щоб серйозно поглянути на реальність, і ця реальність полягає в тому, що нинішні американські лідери справді є божевільними – у клінічно діагностованому сенсі. Ми говоримо про поширену соціопатію, психопатію, прикордонний розлад особистості, нарцисичний розлад особистості та інші страхітливі стани, клінічні симптоми яких ідеально відповідають багатьом сьогоднішнім лідерам.

Звичайно, багато випадків того, що секулярний психіатричний світ називає серйозними "психічними захворюваннями", в кінцевому підсумку зводяться до людей, які так чи інакше, вільно чи мимоволі, потрапили у владу темних духовних сил.

І все ж варто коротко розглянути, як сучасні дослідження в психіатрії – галузі, в якій, за іронією долі, домінують переважно ліві, все ж дійшли висновку, що ліві радикали та лідери найчастіше перебувають "далеко за межею" спектру серйозних психічних захворювань.

Наприклад, у новаторському рецензованому дослідженні, опублікованому в березні 2023 року, під назвою "Розуміння лівого авторитаризму: Зв'язок з темними рисами особистості, альтруїзмом і прихильністю до соціальної справедливості", автори д-р Енн Кріспенц (Ann Krispenz) і д-р Александр Бертрамс (Alexander Bertrams) виявили, що лівий екстремізм тісно пов'язаний з "психопатичними тенденціями".

"Нарцисичні особистості та особи з психопатичними нахилами більш схильні рішуче підтримувати ліву антиієрархічну агресію", – резюмував широко цитований сайт PsyPost, який повідомляє про останні дослідження людської поведінки.

"Осіб з темними рисами характеру – такими як високий рівень нарцисизму та психопатії – приваблюють певні форми політичної та соціальної активності, які вони можуть використовувати як засіб для задоволення власних егоцентричних потреб, замість того, щоб насправді прагнути до соціальної справедливості та рівності", – пояснюють автори дослідження.

Простіше кажучи, ліві психопати вдають, що піклуються про "соціальну справедливість і рівність", але насправді лише задовольняють свою масивну "егоїстичну" жагу до влади, слави й помсти.

Так само психіатр на пенсії Бред Лайлз (Brad Lyles), доктор медичних наук, пояснює, що "один зі способів зрозуміти все більше і більше дивуючі переконання і поведінку лівих – це розглянути їх через призму прикордонного розладу особистості.

"Прикордонний діагноз, – зазначає він, – є одним з найбільш сумнозвісних діагнозів у психіатрії. Це діагноз, який змушує терапевтів не спати ночами, вкриватися потом, боячись кожної зустрічі з таким пацієнтом".

"Розуміння давно досліджених процесів, що лежать в основі прикордонного розладу особистості, дає унікальне розуміння процесів, що лежать в основі більш екстремістської політики лівих сил. Модель прикордонного розладу пояснює не лише часто незрозумілу поведінку лівих, але й те, чому ліві є настільки виправдано небезпечними", – пише Лайлз.

Найнебезпечнішою особливістю моделі пограниччя – і найнебезпечнішим процесом у нашій політиці – є "психологічна" проекція, на відміну від "політичної" різновидності.

Психологічна проекція посилює підозру пацієнта в те, що ІНШИЙ (людина, організація) поганий, і перетворює підозру на ПЕРЕКОНАННЯ.

Натомість політична проекція – "звинувачення іншого в тому, що робиш ти" – це лише стратегія. Яскравим і злочинним прикладом є три роки, коли демократи звинувачували президента Трампа у "змові з росіянами", тоді як вони самі фактично були у змові з росіянами.

Психологічна проекція – це не стратегія. Це загроза.

При психологічній проекції в структурі переконань нема сірих зон: Інша людина – В УСЬОМУ ПОГАНА. Нема жодних обставин, за яких людина (або політична партія) сприймається як така, що володіє поєднанням як хороших, так і поганих рис.

Цю структуру переконань "ВСЕ ПОГАНО" мав на увазі покійний лауреат Пулітцерівської премії та психіатр Чарльз Краутхаммер (Charles Krauthammer), коли писав: "Щоб зрозуміти, як працює американська політика, ви повинні зрозуміти цей фундаментальний закон: Консерватори вважають лібералів дурнями. Ліберали вважають консерваторів злом".

Ідеальним злом ліві вважають Дональда Трампа. Проте політика Трампа повністю відповідала цінностям і почуттям великого правоцентристського американського середнього класу, який довгий час становив моральну, економічну і духовну опору цієї держави. За Трампа економіка Америки була стабільною і сильною, безробіття досягло історичного мінімуму, згубні торговельні угоди були замінені на справедливі, проамериканські. Захист кордонів був пріоритетом, американська армія відновлювалася, а світ благословенно уникнув великих воєн завдяки особистій силі та лідерству Трампа.

Але стривайте. Чи може бути правдою, що багато хто з американських топлідерів демократів є безжальними психопатами?

Відмотаймо на кілька років назад і коротко зупинимося на Бараку Обамі, оскільки: 1) значна частина сьогоднішнього суспільного божевілля почалася або прискорилася через нього, 2) дуже багато людей вважають, що Обама сьогодні керує Вашингтоном, і 3) його дружина Мішель все частіше розглядається як головний претендент на те, щоб стати кандидатом в президенти від демократів у кінці цього року.

Багато американців вважають, а деякі авторитетні люди публічно заявляють, що Барак Обама – "соціопат" або "психопат". У 2016 році доктор Бен Карсон (Dr. Ben Carson) назвав Обаму на камеру "психопатом". Вищезгаданий автор колумніст Чарльз Краутхаммер, психіатр за освітою, неодноразово вказував на "крайній нарцисизм" Обами. Лауреат Пулітцерівської премії колумніст Джордж Вілл писав у Washington Post про "інтелектуальну соціопатію Барака Обами". І так далі.

Розглянемо типовий опис соціопатії: "Соціопати часто викликають симпатію через свою чарівність і високу харизму, але вони, як правило, не піклуються про інших людей. Вони думають переважно про себе і часто звинувачують інших у тому, що роблять самі. Вони повністю нехтують правилами та постійно брешуть. Вони рідко відчувають провину і не вчаться на покараннях". Нікого не нагадує?

Повернімось до сьогоднішнього дня: від президента Джо Байдена і віцепрезидента Камали Гарріс до президентського кабінету – зокрема, генерального прокурора Мерріка Гарланда, міністра транспорту Піта Баттігіга, міністра фінансів Джанет Єллен, міністра внутрішньої безпеки Алехандро Майоркаса і міністра охорони здоров'я і соціальних служб Ксав'єра Бесерра – всі ці люди "повністю зневажають правила і постійно брешуть". Це буквально те, чим вони заробляють на життя. І, судячи з усього, вони роблять це легко, рефлекторно, без конфліктів і докорів сумління.

Демократи удвічі частіше, ніж республіканці, страждають на психічні розлади

Цікаво, що не лише ліві лідери є "психічно хворими". Соціологічна компанія Gallup провела масштабне дослідження, що включало понад 4 000 інтерв'ю, які проводилися протягом чотирьох років, і дійшла висновку, що республіканці мають "значно" кращий стан психічного здоров'я, ніж демократи. Аналогічно, дослідження SurveyMonkey виявило, що демократи страждають від значно більшої кількості психічних захворювань, ніж республіканці. Насправді у демократів вдвічі більше шансів отримати діагноз психічного розладу, ніж у республіканців, майже в кожній категорії, від тривоги, депресії та ПТСР до біполярного розладу, шизофренії та нарцисичного розладу особистості.

Проте саме ліві постійно звинувачують Дональда Трампа і його прихильників у божевіллі, мареннях, расизмі, антинауковості та психічних захворюваннях. Це – проекція.

До речі, про проекцію. Нещодавно "гендерно-підтверджуючий" психолог продемонстрував повсюдну ліву тактику: на 27-му щорічному навчальному симпозіумі Всесвітньої професійної асоціації здоров'я трансгендерів у Монреалі, Канада, доктор Гаррієт Віммс, яка є клінічним директором Центру підтримки сім'ї в Балтиморі, штат Меріленд, заявила, що у батьків, які виступають проти того, щоб відрізати груди та/або статеві органи у їхніх дорогоцінних дітей, – "психічне захворювання".

Докладніше про психопатів:

Наші інтереси: 

Продовжуємо дивитися на сучасний політичний процес як на гру психопатів, яким важливі тільки влада, гроші та задоволення своїх "тарганів у голові".

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи