Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Білий дім заборонив купувати цінні папери низки китайських компаній

  Виконавчий указ президента Трампа, випущений у листопаді, буде застосовуватися до дочірніх компаній китайських компаній, які визначені як такі, що належать або контролюються китайськими військовими.

  В опублікованій директиві Мінфіну США відзначається, що заборона поширюється на «будь-яку дочірню компанію комуністичної китайської військової компанії після того, як така дочірня компанія буде публічно зареєстрована Міністерством фінансів». Мінфін має намір додавати ті компанії, які на 50% чи більше належать китайській військовій компанії або контролюються такою, передає російська служба Голосу Америки.

Директива Білого дому забороняє з листопада 2021 року нові покупки цінних паперів 35 китайських компаній, які, як стверджує Білий дім, мають зв'язки з китайськими військовими.

В опублікованому в понеділок керівництві Мінфіну США відзначається, що заборона поширюється на «будь-яку дочірню компанію комуністичної китайської військової компанії після того, як така дочірня компанія буде публічно зареєстрована Міністерством фінансів». Мінфін має намір додавати ті компанії, які на 50% чи більше належать китайській військовій компанії або контролюються такою.

Список наразі включає 35 компаній, в тому числі нафтову компанію CNOOC і провідного китайського виробника мікросхем Semiconductor Manufacturing International.

 

Наші інтереси: 

Брати приклад, як захищати національні інтереси.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Теги: 
КитайСША
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи