Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Біля Кіпру виявили одне з найбільших родовищ газу у світі

Це може стати енергетичною альтернативою для Європи. Поклади у 5-8 трильйонів кубічних футів відшукала компанія ExxonMobil. 

Віце-президент ExxonMobil Трістан Аспро зазначив, що для його компанії і партнерів Qatar Petroleum з’явився новий потенціал знахідок на Кіпрі, додаткове буріння заплановано на наступний рік, пише AP.

«Ми були б зацікавлені в інших можливостях узбережжя Кіпру, а також всього східного Середземномор’я», – повідомив Аспро.

Міністр енергетики Кіпру Георгіос Лаккотріс також сподівається на більше відкриттів.

Це вже третя газова знахідка у водах Кіпру після видачі ліцензій на розвідувальне буріння для європейських компаній, зокрема, ENI і Total. Втім, Туреччина виступає проти пошуків газу – це ущемляє її права і права турків у Кіпрі.

Відзначимо, що кількість світових нафтогазових установок сягнула історичного максимуму. Раніше стало відомо, що польська компанія PGNiG відкрила родовище газу на кордоні з Україною. Вони розраховують, що пального вистачить на кілька років експлуатації.

Туреччина виступає проти кіпрських робіт із розвідки газових родовищ, які, на думку Анкари, порушують її права на запаси нафти і газу та ігнорують права на природні ресурси Північного Кіпру. Туреччина заявляє, що почне свої роботи в акваторії Кіпру. В лютому минулого року турецькі військові кораблі декілька тижнів блокували у Середземному морі бурову установку італійської енергетичної фірми ENI, яка мала розпочати роботи із пошуку газу біля берегів Кіпру.

Наші інтереси: 

Газ та забезпечення Європи енергоносіями стало вже політичною темою. Тому ця новина дуже добра для європейців. РФ їх вже не буде лякати і шантажувати.  

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Це відкриття може суттєво вплинути на геоекономіку Європи, а з нею - і на геополітику.

Україні треба негайно розгортати видобування і експорт власного газу.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Це відкриття може суттєво вплинути на геоекономіку Європи, а з нею - і на геополітику.

Україні треба негайно розгортати видобування і експорт власного газу.

Все, що робиться з власної волі, – добро!