Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Більше жодних шансонів в маршрутках! Тепер закон забороняє акустичне насильство в пасажирському транспорті

Категорія:

Водіям рейсових пасажирських автобусів та маршруток заборонено «відтворювати в салоні автобуса музику, звуки фільмів чи інші звукові сигнали, крім інформації про поїздку».

З 7 жовтня закон забороняє акустичне насильство на пасажирському транспорті, повідомляє Простір свободи.

Заборона стосується як міського транспорту, так і приміських, міжміських, міжнародних маршрутів. Звук музики чи фільмів можна транслювати на індивідуальні навушники пасажирів.

Заборона на шум стосується не лише водіїв, але й самих пасажирів: водій має право висадити порушників тиші. Під час нерегулярних перевезень, а також у таксі, транслювати музику в салоні можна за згодою всіх пасажирів.

Закон також доручає уряду внести норми про заборону акустичного насильства до правил перевезень на всіх видах пасажирського транспорту.

Звичка багатьох водіїв автобусів та маршруток вмикати нав’язливу музику під час пасажирських рейсів не раз ставала причиною конфліктів з пасажирами.

Від нашого заклику до парламенту припинити акустичне насильство на транспорті до його втілення в чинні норми закону 2310-ІХ минуло два з половиною роки.

До речі, цим же законом з 7 жовтня заборонено публічне відтворення фонограм, відеограм чи кліпів російських співаків. Звичайно, як завжди, будуть спроби порушувати закон. Хтось робитиме це навмисне, а хтось просто через незнання.

Тому велике прохання максимально поширити цю картинку з роз'ясненням його ключових норм. Зробіть, будь ласка, репост чи розмістіть цю картинку від себе, поділіться з друзями, поясніть вимоги закону водіям, які намагатимуться його порушувати. Знання закону допоможе Вам захистити Ваші права.

Наші інтереси: 

Нарешті це сталося! У 2006 році я кожного дня їздила в маршрутках і стикалася з подібним явищем: водій вмикав якусь дешеву попсу або шансон. Коли я вимагала вимкнути, наражалася на конфлікт. Здебільшого пасажири підтримували водія і кидалися на мене. А у 2010 році в маршрутці з Яремче наша група з 4-5 таки наполягла вимкнути російську попсу. Тобто "один в полі не воїн". Але водій, здається, не зрозумів наші претензії. У 2014 році в травні я була з друзями на Закарпатті: почули в одній кав'ярні російську попсу. Попросили вимкнути. Дівчина-бариста не зрозуміла чому? Ми пояснювали, що війна, але ми її таки не змогли переконати й просто покинули цю кав'ярню. Це ж треба було, щоб пройшло понад 15 років, щоб нарешті такі елементарні правила перетворити на закон!

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи