Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Більше половини опитаних українців не мають намір робити щеплення від коронавірусу

Світ:

12,3% мають намір зробити його в найближчому майбутньому (або вже зробили), а 10% робитимуть лише тоді, коли це буде потрібно за формальними вимогами (наприклад, для поїздки за кордон). 10% ще не визначилися.

Такі дані дослідження, проведеного соціологічною службою Центру Разумкова з 5 по 9 березня 2021 року методом інтерв’ю «обличчям до обличчя» за місцем проживання респондентів. Вибірка репрезентує доросле населення за основними соціально-демографічними показниками, йдеться у повідомленні на сайті Центру Разумкова.

 Чим старші респонденти, тим частіше вони висловлюють відсутність бажання робити щеплення (їхня частка зростає від 43,5% серед тих, кому від 18 до 29 років, до 57% серед тих, кому 60 і більше років).

Серед тих, хто не відмовляється від наміру робити щеплення від COVID-19, 52% готові роботи його лише за умови, що воно буде безкоштовним, 22,5% з поміж них готові платити за нього, а ще 5% готові платити за те, щоб вакцинуватися поза чергою. Чим старші респонденти, тим частіше вони відповідають, що готові вакцинуватися лише безкоштовно.

Ті респонденти, які не мають наміру робити щеплення, найчастіше це мотивують тим,  що, на їхню думку, вакцини, які застосовуються в Україні, недостатньо ефективні чи безпечні, але «якоюсь іншою» вакциною вони готові зробити щеплення (таку відповідь дають 45% тих, хто не має наміру робити щеплення).

27% тих, хто не мають наміру робити щеплення, свою відмову мотивують тим, що на їхню думку, ризики від вакцинації перевищують ризики від самої хвороби, 10% — тим, що вже перехворіли на коронавірус, 7% мають медичні протипоказання, 3% вважають, що імовірність того, що вони захворіють на COVID-19, дуже низька.

Обґрунтування відмови від щеплення недостатньою ефективністю чи недостатньою безпечністю вакцин, які застосовуються в Україні, найбільш поширене серед представників наймолодшої вікової групи  (18–29 років) — цим мотивують свою відмову 54% тих її представників, які не мають наміру робити щеплення.

Нагадаємо, наприкінці осені 2020 року 40% українців заявили, що не хочуть щеплення проти COVID-19 навіть безкоштовно.

У середині червня 2020 року були готові скористатися безкоштовною вакциною від коронавірусу 41% опитаних українців.

Наші інтереси: 

Розуміти, що вакцинація не тільки неефективна, а й шкідлива для людини. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Костянтин Струк.
0
Ще не підтримано

Сумно те, що людям не залишають вибору: або ти робиш щеплення ("як усі"), або продовжуєш носити намордника і лишатися невиїзним. Хоча, носіння намордника має свій плюс - ніхто не здогадається по виразу твого обличчя, що у тебе на умі. Бо раптом ти "самий вумний"?

Поки дихаю - сподіваюсь!

Коментарі

Зображення користувача Костянтин Струк.
0
Ще не підтримано

Сумно те, що людям не залишають вибору: або ти робиш щеплення ("як усі"), або продовжуєш носити намордника і лишатися невиїзним. Хоча, носіння намордника має свій плюс - ніхто не здогадається по виразу твого обличчя, що у тебе на умі. Бо раптом ти "самий вумний"?

Поки дихаю - сподіваюсь!