Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Білгород-Дністровський порт із другої спроби продали на аукціоні

Світ:

 

На "Prozorro. Продажі" завершився аукціон із приватизації майнового комплексу ДП "Білгород-Дністровський МТП". Найвищою пропозицією стала сума у 220 млн 100 грн.

 

23031304.jpg

Білгород-Дністровський порт. Фото: Олександр Славський / Facebook

Про це повідомив керівник регіонального відділення Фонду державного майна України в Одеській та Миколаївській областях Олександр Славський.

Переможцем аукціону стало ТОВ "Укрдонінвест". Згідно з даними "Опендатабот", 99,9% фірми володіє бізнесмен Віталій Кропачов.

Як зазначив Славський, Білгород-Дністровський порт має три локації:

  •     основні потужності в самому місті Білгород-Дністровський на березі лиману;
  •     портовий пункт із виходом на море в Затоці;
  •     база відпочинку в Затоці.

Наразі компанія працює лише як "сухий порт". За 9 місяців 2022 року перевантажено 272 тис. тонн вантажу (що на 270 тонн більше, ніж попереднього року). Однак порт залишається у збитку: станом на 30 вересня 2022 року борги підприємства становили 104 млн грн, які має погасити покупець.

Порт потребує дуже великих інвестицій для свого повноцінного розвитку: модернізації техніки, будівництва сучасних логістичних потужностей і звісно, днопоглиблення.
Лише приватний власник зможе розпочати модернізацію, створити нові робочі місця з конкурентними зарплатами, що дасть поштовх для розвитку і міста, і бізнесу в Бессарабії та загалом в Україні, зазначив Олександр Славський.

Нагадаємо, що це друга приватизація морського порту в Україні. Перша відбулася в січні – порт "Усть-Дунайськ" продали на аукціоні за 201 млн гривень.

Наші інтереси: 

Порт купив український бізнесмен. Тільки приватний бізнес може дати раду вбитому державою об'єкту. Потрібно, щоб держави було якомога менше в бізнесі, бо державні підприємства не рахують гроші, а бездумно їх витрачають.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи