Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Атака на волонтерів. Далі звинуватять військових? Хто наказав розмінувати Чонгар? – Віталій Гайдукевич

Вибірковість "правосуддя" – це коли скандал з розкраданням гуманітарки запорізькими чиновниками влада намагається приглушити, натомість до чесних і відданих Україні волонтерів починають прискіпуватися. Наприклад, відомого громадського діяча і волонтера Святослава Літинського звинуватили в тому, що вони „якось не так“ постачають автомобілі на фронт.

220910vitaliygaydukevych.jpg

Віталій Гайдукевич
Віталій Гайдукевич

Від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну він разом з однодумцями ввезли та передали військовим понад 250 автомобілів. Про збір грошей і всі витрати він звітував на своїй сторінці у Faсebook.

В ефірі Еспресо Святослав Літинський сказав, що кожні 3-4 дні протягом серпня йому телефонували люди, які є працівниками поліції або дрібними злочинцями, що на гачку у поліції, і пропонували продати гуманітарну допомогу.

8 серпня у його помешканні відбулися обшуки.

"Чомусь держава почала працювати проти волонтерів, вибиваючи цей стовп з під своєї державності, оскільки сама не спромоглася, то волонтери за свої гроші, час та вміння зібралися і з перших місяців повномасштабного вторгнення забезпечують Українську армію. Чому таке робить держава, я не розумію, але бачу, що вона це робить у супротив своїх життєвих інтересів", – зазначив волонтер.

Відомий журналіст т громадський діяч Віталій Гайдукевич вбачає у такому "наїзді" на волонтерів побоювання влади, що найвищий ступінь довіри українців – до військових і волонтерів (а не до них). Ось чому зараз йде атака на волонтерів.

Гайдукевич боїться навіть припускати, що може бути далі. Тому, що далі може бути атака на військових! На військових можуть повісити відповідальність за розмінування Чонгару. Він нагадав, що про розмінування говорили депутати "Слуг народу" та голова Офісу Президента України Єрмак.

Святослав Літинський відомий тим, що у 2015 році добився у суді зобов’язання МВС надати йому український переклад російськомовного виступу міністра Арсена Авакова, який було розміщено у YouTube.

Він також виграв у суді справу проти Hewlett Packard після того, як придбав ноутбук цього виробника, у якого на клавіатурі не було українського алфавіту.

Раніше він подавав позов до компанії Самсунг щодо відсутності на пральній машині маркування українською мовою, що є порушенням закону "Про засади державної мовної політики".

Наші інтереси: 

Вигнати з влади зрадників та запроданців, очистити Україну від паразитів, вигнати продажних "правоохоронців" з їхніх посад та ліквідувати левову частку непотрібних чиновників та міністерств, які виявилися абсолютно непотрібними та неефективними, як показала війна.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи