Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 4
  • Переглядів: 4

Армії європейських країн готуються до війни з Росією – президент Чехії

Категорія:

Світ:

Країни НАТО сприймають Росію як загрозу номер один у Європі, як загрозу європейській безпеці та готуються до війни з нею в найближчому майбутньому, заявив президент Чехії Петр Павел на зустрічі у Празі президентів "Вишеградської четвірки" – Чехії, Словаччини, Угорщини та Польщі.

23012903.jpg

Президент Чехії Петр Павел

"Усі країни НАТО сприймають Росію як загрозу номер один у Європі, а це передбачає необхідність реалістично готуватися до такої загрози. Усі армії серйозно ставляться до цієї загрози, всі армії готуються до можливості конфлікту високої інтенсивності у Європі", – цитує президента Чехії видання Ceske Noviny.

Президент Польщі Анджей Дуда нагадав, що країна вже готує свою армію до можливого конфлікту з РФ: "У нас уже 200 тис. солдатів, але ми хочемо більше. Нам потрібно бути готовими до агресії, щоби нас не атакували".

Президент Чехії вкотре наголосив на важливості підтримки України: "Російська агресія стосується всіх нас, тому підтримка України є важливою для нашої безпеки. Росія повинна нести відповідальність за втрачені людські життя та збитки, завдані Україні. Тому ми повинні рішуче продовжувати надавати всебічну підтримку Україні та її громадянам, це в наших інтересах".

Президентка Словаччини Зузана Чапутова вважає допомогу для України важливою та значущою, оскільки інтересом є стабільність і мир у регіоні.

Президентка Угорщини Каталін Новакова заявила, що спільна позиція "Вишеградської четвірки" полягає в тому, що Росія не повинна виграти війну.

"Ми стоїмо за Україною і намагаємося надати їй максимальну допомогу, щоб вона мала можливість захистити свою країну і свій народ у війні", – сказала вона.

 

Наші інтереси: 

Країни, які є найближчими сусідами України, розуміють, що війна Росії в Україні надовго. Вони готові й надалі підтримувати Україну. Вони не "втомилися від війни", натомість готуються до ширшої війни з російським агресором.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи