Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Апеляційний суд Лондона зобов’язав Коломойського та інших сплатити витрати ПриватБанку

Світ:

Апеляційний суд Лондона зобов'язав бізнесменів Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова (колишніх власників ПриватБанку) заплатити нині державному банку "ПриватБанк" 10,9 млн. фунтів стерлінгів. Це приблизно $13,2 млн.

Про це повідомила пресслужба банку. Встановлено термін до 12 листопада. "Відповідачів зобов'язали повернути проміжну виплату витрат, сплачену їм Банком, за рішенням суду першої інстанції у минулому році. Банк має отримати 4 млн. фунтів стерлінгів від пана Коломойського, 2 млн. фунтів стерлінгів від пана Боголюбова та 1,5 млн. фунтів стерлінгів від корпоративних відповідачів", – повідомили у банку.

Крім того колишні власники повинні оплатити витрати "Привату" за минулорічне слухання справи суддею Фанкортом і відшкодувати кошти, витрачені на апеляцію. Хоча для визначення загальної суми витрат на сплату відповідачами знадобиться певний час, поки вони повинні сплатити 3,4 млн. фунтів стерлінгів до 12 листопада.

15 жовтня ПриватБанк виграв апеляцію у Лондонському суді у спорі з колишніми власниками. Це автоматично продовжило арешт їхнього майна. Держбанк тепер може відсудити у Коломойського і Боголюбова близько $3 млрд. (сума позову плюс відсотки). При цьому результат справи не залежатиме від ситуації з судами в Україні.

Перемога ПриватБанку за апеляційним позовом у Лондоні проти бізнесмена Ігоря Коломойського створює можливість повернення виведених з українських банків їхніми власниками $14 мільярдів.

Нагадаємо, у грудні 2016 року уряд України за пропозицією Нацбанку й акціонерів «Приватбанку», найбільшими з яких на той час були Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов, ухвалив рішення про націоналізацію цієї найбільшої на українському ринку фінустанови.

Банк перейшов у державну власність, на його докапіталізацію загалом держава витратила понад 155 мільярдів гривень.

Як заявили в НБУ, до націоналізації «Приватбанку» завдали збитків щонайменше на 5,5 мільярдів доларів.

Наші інтереси: 

Справедливе рішення. Сигнал для українських судів.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи