Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Антиамериканська діяльність Джона Керрі: скандальна ситуація навколо байденівського соратника

Категорія:

Колишній державний секретар США в адміністрації Обами Джон Керрі інформував Іран про приблизно 200 секретних операціях Ізраїлю проти іранських об’єктів в Сирії.

20210430kerryzarif.jpg

Джон Керрі і Мохаммад Заріф, січень 2015 р.

Кілька днів тому лондонський інформаційний канал Iran International отримав аудіо приватної розмови міністра закордонних справ Ірану Мохаммада Джавада Заріфа. Розмова була з місцевим журналістом Associated Press, але не для публікації інтерв’ю, а як інформація для одного з іранських «мозкових центрів». При тому сам Заріф каже співрозмовнику: це тільки між нами, нікому про це не розповідай – напевно, мається на увазі, що нікому за межами цього мозкового центру.

Що ж такого там прозвучало? А те, що серед іншого Мохаммад Заріф каже своєму співрозмовнику, що колишній державний секретар США в адміністрації Обами Джон Керрі рутинно інформував його про приблизно 200 секретних операціях Ізраїлю проти іранських об’єктів в Сирії. Також в розмові пролунало ще кілька згадок про Джона Керрі, зокрема що він «віч-на-віч» казав Заріфу про свою підтримку «ядерної угоди з Іраном» (з якої вийшов свого часу Трамп). Також він таємно зустрічався із Заріфом і тоді, коли вже не був на посаді (коли в США Президентом був Дональд Трамп) і казав йому, що «треба не здаватися, Трамп тільки на чотири роки, після чого знову у влади будуть демократи, і ми з вами продовжимо ядерну угоду» (це, до речі, пряме порушення "закону Логана", за яке судили генерала Фліна).

Сенатори-республіканці обережно поставилися до оприлюдненого аудіо запису, але висловилися про необхідність перевірки наведених в запису матеріалів і, можливо, відсторонення Керрі від влади. Демократи, звісно, полізли на стінку і почали блокувати це питання.

Сьогодні Керрі є членом команди Байдена, член ради національної безпеки при Президенті США, спецпредставник Президента США з питань клімату. Людина, що знову допущена до державних таємниць.

Одна із версій, звідки цей запис потрапив у публічну площину. Річ у тім, що Мохаммад Заріф висловив бажання балотуватися у Президенти Ірану. І цілком можливо, що цей тригодинний аудіозапис здобув і «злив» хтось із табору конкурентів. Тому і було таємно передано цей аудіозапис опозиційному існуючому в Ірані режиму інформаційному каналу Iran International, що знаходиться у Лондоні. Тобто, «злив» цього аудіо запису – це внутрішні іранські розборки.  Але ж інформація виявилася вибухонебезпечною для США.

Чи піде Байден на перевірку наведених фактів і відсторонення Керрі від влади? Дуже сумнівно, адже вони давні партнери. Крім того, син Байдена і пасинок Керрі мають спільний бізнес, що також дуже цікаво у світлі звинувачень Гантера Байдена у різних корупційних схемах.

Але один з наслідків оприлюднення цього аудіо запису все ж такі буде. Саме зараз у Відні йдуть переговори про відновлення «іранської ядерної угоди». Враховуючи цю оприлюднену інформацію, а також те, що Іран односторонньо оголосив про продовження збагачення урану до 60% – переговори можуть сильно ускладнитися, скажімо, сильно затягнутися, або взагалі зірватися.

Наші інтереси: 

Стежимо за подіями в США.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Оце так новина!

Коментарі

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Оце так новина!