Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 145
  • Переглядів: 153

Американський трамплін: структура переходу України до реалізованої нації третього рівня

Категорія:

Запропонований підхід дозволяє нам перебувати в центрі націотворення, не перетворюючись з погляду масової свідомості на якусь «екзотику», «альтернативу» чи «андеграунд». Ми перебуваємо в головному потоці української реалізації Американської моделі: просуваємо Добру Новину та сприяємо правильному формуванню самокерованих громад.

231124tramplin-2.jpg

Україна набирає швидкість для стрибка!
Україна набирає швидкість для стрибка!

Місце, де можливо все

Як ми вже говорили, в Україні триває формування нового суспільно-політичного устрою, що йде на зміну нинішній паразитичній диктатурі. Перетворення відбуваються за прямої підтримки США, тому природно, що в основі нового устрою буде Американська модель – і ми це зможемо виразно відчути вже влітку 2024 року.

Якщо висловлюватися точно, то в Україні відбувається перетворення аморфного українського етносу на початкову націю з власною народною державою.

Цей процес розгортається згідно з чітким планом стратегічної комунікаційної кампанії «Байден-24». У цю масштабну піар-кампанію вкладено величезні ресурси, тому ми не можемо вплинути на перехід-2 (від етносу до початкової нації, тобто нації-2). Зате ми можемо вплинути на перехід-3 (від початкової до реалізованої нації, тобто нації-3), адже він ще перебуває на початковій фазі, а тому податливий для впливів.

Де-факто сенс переходу-3 полягає в розкритті Україною прихованого потенціалу Американської моделі. Чому саме Україною? Тому що вона перебуває в ситуації найвищої у світі системної пластичності, відтак тут можливо все.

Майбутній перехід від нації-2 до нації-3 буде закономірним процесом: шляхетна нація виросте з середовища початкової нації природним чином – подібно до того, як зелений паросток невимушено виростає з цибулини. Але щоб усе відбулося найкращим чином, підготовку до творення нації-3 треба розпочинати вже сьогодні.

Попередні статті:

Отже, в Україні почалося творення народної держави, яка прийде на зміну постсовковій паразитичній диктатурі – так званій «етатичній державі». Новітня українська республіка по суті вже формується за Американською моделлю, за підтримки американських грошей, американської дипломатії та американської зброї.

Проте це лише перший крок. Те, що нині в Україні закладають американці, треба буде розвинути до завершеного, реалізованого стану. Про що йдеться?

Три компоненти Американської моделі

Якщо максимально сконцентрувати сенс Американської моделі, то її можна звести до трьох слів: Євангеліє. Виборність. Озброєність. Це питання ми вже розглянули у статті «Американська модель – Євангеліє, виборність, озброєність: українці формують сучасну націю за активної підтримки США».

В Україні кожен з цих компонентів заслуговує осмислення та глибшого розкриття. Це реально – хоча б тому, що Американська модель дуже близька українцям, адже відповідає Козацькій моделі. Понад те, обидві моделі є спорідненими й мають прадавній спільний корінь – вони є продовженням Гіперборійської традиції, або, як зараз говорять, культури Трипільської цивілізації. Саме тому Конституція США починається з базового принципу Гіперборійської традиції, згідно з яким народ — це велика людина, цілісна колективна особистість: «Ми, народ Сполучених Штатів...».

Розгляньмо окремо кожний компонент Американської моделі й поміркуймо, який внесок можуть зробити українці для їх повнішого розкриття.

Нова хвиля духовного відродження

Як ми вже говорили в попередній статті, американці у своїй більшості вважають себе послідовниками Ісуса Хреста, а чверть населення прагне максимально точно дотримуватися настанов Євангелія, за що їх називають «євангелістами». Білі євангелісти є політичною базою Республіканської партії та стійкими прихильниками Дональда Трампа – згідно з дослідженням Associated Press, у 2019 році діяльність Трампа схвалювали 79% євангелістів.

Не секрет, що в США діють потужні процеси, спрямовані на руйнування Американської моделі, знецінення Конституції та духовний занепад. Проте історичний маятник уже досяг крайнього положення і розпочав рух у протилежному напрямку, відтак США стоять на порозі великого духовного відродження. Серед іншого, про це свідчить здобуття республіканцями більшості в Палаті представників Конгресу США, а також обрання її спікером Майка Джонсона – білого євангеліста, адвоката з конституційного права, політика та проповідника. Треба розуміти, що спікер Палати представників – це третя особа в ієрархії американської влади після Президента та Віцепрезидента.

У 2016 році Джонсон сказав: «Моя віра визначає все, що я роблю», а у своїй інавгураційній промові на посаді спікера підкреслив, що його релігійні переконання є основою його політики. І це не просто гучна заява: Джонсон послідовно – словом і ділом – підтримує сімейні цінності, свободу слова та право громадян на зброю, натомість виступає проти абортів, подружньої невірності, гомосексуалізму та іншої розпусти. Також він переконаний, що противники Дональда Трампа сфальсифікували американські вибори 2020 року і що традиційні американські цінності потребують рішучого захисту.

Від березня 2022 року Джонсон і його дружина Келлі є співведучими подкасту «Truth Be Told» («Правду кажучи»), де вони обговорюють державні справи та інші питання з протестантської точки зору. В одній з радіопередач Джонсон підкреслив, що «слово Боже є остаточним джерелом будь-якої істини», і пояснив успіх Сполучених Штатів як провідної нації тим, що це єдина нація, заснована на «релігійному викладі віри».

ЄВАНГЕЛІЄ: розкриття потенціалу

Успіхи США підтверджують продуктивність Євангелія, а проте його потенціал значно потужніший, ніж багатьом здається. Річ у тім, що нинішній «канонічний текст» Євангелія більш ніж наполовину складається з фальшивих і навіть блокуючих вставок, багато з яких добре відомі дослідникам – про ці вставки відверто повідомляє протестантська, православна та католицька література. Проблема в тому, що досі церкви не розуміли природу цих вставок, а тому не були впевненими, що з усім цим робити.

Проте нема нічого тайного, що не стане явним. Новітні дослідження показали, що фальсифікацію євангельського тексту здійснив Філон Іудей з Александрії Єгипетської. Цій темі присвячена серія публікацій, починаючи від статті «Кукіль без пшениці: про що розповідають вставки в Євангеліє» (2022).

Якщо відкинути весь «кукіль» і діткнутися до чистого зерна Доброї Новини, то перед нами відкривається грандіозна картина творення Нового Світу. Ісус звертається до шляхетних людей і пропонує їм технологію «палінгенезії», буквально «знову народження», тобто індивідуального й колективного омолодження та відродження на вищому рівні розвитку. У наших термінах, йдеться про перехід з третього на четвертий рівень розвитку – від реалізованої до універсальної людини, яка є святою та біологічно безсмертною.

Ісус звертає особливу увагу на те, що для здійснення індивідуальної палінгенезії необхідно мати сприятливе соціальне середовище, тому євангельська програма перенародження людини – це водночас програма перенародження суспільства.

Правильне застосування євангельських настанов у поєднанні з сучасними знаннями дає людині практичне оздоровлення, омолодження та піднесення у простір позитивних подій – Царство боже, в сучасній термінології – Простір волі.

Очевидно, що практики оновлення Словом будуть цікавими не лише для українців, а й для американців, передусім білих євангелістів. Спільна реалізація євангельського дороговказу стане духовною основою українсько-американського геополітичного союзу.

ОРГАНІЗАЦІЯ: компетентна демократія

Другою причиною успішності США є передова соціальна організація. Передусім йдеться про систему добору лідерів. Завдяки величезній кількості громадських об’єднань електорат має більше шансів здійснити усвідомлений вибір, а дворівнева система обрання Президента та Віцепрезидента (колегія виборщиків) протидіє масовим шахрайствам на федеральному рівні.

Проте після 2019 року стало очевидним, що навіть ця найпередовіша у світі система неспроможна захистити народ від узурпації влади. Організовані Демпартією США фейкова «пандемія», погроми міст чорними «антифашистами», психотерор, антизаконні локдауни, примусова вакцинація та масова цензура яскраво продемонстрували всю крихкість американської демократії. Відбулося немислиме: під час виборів президента США Дональда Трампа заблокували в усіх соціальних мережах, а об американську Конституцію з її «Біллем про права» просто витерли ноги.

Аналіз ситуації за гарячими слідами дозволив виявити глибинну причину цього системного провалу. Як з’ясувалося, владу в більшості державних інституцій США перехопили так звані «корпоративні психопати», про що ми вже говорили у статті «Політична зоологія: психопати і соціопати в ситуації глобальної кризи ­– повстання мавп (+аудіо)». Їм удалося залякати більшість населення, скасувати практично всі цивільні, економічні та політичні права громадян, зробити своїми маріонетками всі чотири гілки влади (законодавчу, судову, виконавчу, медійну), а також запровадити акти ритуальної лояльності до «нового порядку»: маски, ковід-тести, ковід-вакцинації, ковід-пропуски. Почалося запровадження відвертої диктатури. Головний удар було спрямовано на знищення середнього класу, адже ментально й економічно незалежні підприємці є головною загрозою для паразитичного конгломерату.

Чи можна було запобігти захопленню влади корпоративними психопатами, по суті – інтелектуальними тваринами? Так.

Число Данбара

Річ у тім, що корпоративні психопати можуть дурити людей та робити кар’єру тільки у великих спільнотах, де багато незнайомих осіб. Натомість у колективах чисельністю 100–230 осіб («число Данбара»), де всі знають всіх, ці людиноподібні істоти швидко «засвічуються». Але навіть якщо їм таки вдається захопити владу в такій компактній організації, то неминуче відбувається її саморуйнування, її співробітники розбігаються, відтак психопатична «зараза» вмирає разом із хворою організацією і далі не поширюється.

Звідси простий висновок: для убезпечення суспільства від психопатичної диктатури необхідне його структурування на компактні спільноти особисто знайомих людей. Якщо ж чисельність зростає понад умовну сотню, то треба формувати другий організаційний рівень, на якому також усі знають усіх.

Формування такої багаторівневої структури означає перехід від маніпулятивної до компетентної демократії. Нинішня дворівнева система виборів нормально працювала в античних селах («демах») та компактних полісах, а також у невеликих американських містах, проте при збільшенні чисельності громадян з правом голосу понад число Данбара система перестає працювати. Для її масштабування треба створювати організаційні рівні вищого порядку (надбудови), тобто при зростанні соціальної системи «в ширину» треба одночасно збільшувати її «висоту».

Козацька традиція

В українській козацькій традиції згадані первинні компактні самоврядні спільноти називалися сотнями. Вони об’єднувалися у структури вищого рівня – полки та коші. Окрім того, що на кожному ієрархічному рівні вони об’єднували персонально знайомих людей (полкова і кошова старшина), у них на кожному рівні була традиційна система самокерування з п’яти осіб: 1) голова (лідер), 2) писар (радник), 3) суддя (правник), 4) осавул (силовик), 5) скарбник (господар). Голова називався сотником, полковником, кошовим, гетьманом. Писар був сотенним, полковим, кошовим та генеральним. Так само з іншими виборними посадами.

Керівний орган з 5 осіб позначається українським словом «дéмено», тобто кермо, стерно, руль, штурвал. Його перевага в тому, що він охоплює п’ять базових системних функцій:

1) голова: лідерство та загальне керування (світоглядно-вольовий блок);

2) радник: наука, освіта, метафізика, зцілення (науково-освітній блок);

3) правник: справедливість, правосуддя (правовий блок);

4) захисник: миротворчість, оборона (силовий блок);

5) скарбник: господарство, підприємництво, торгівля (економічний блок).

Правильно організовані громади, що мають власне «демено», ми позначаємо терміном «демос». Демоси – це самокеровані громади, докладніше у статті: Спільнота, громада, демос – три рівні структурування нації: уточнення термінів (+аудіо).

Шляхетна нація (реалізована нація, нація третього рівня) – це нація демосів. Важливо, що первинна церква, організована Ісусом у Галілеї, була демосом з чіткою керівною структурою, до якої входили апостоли Іван («писар»), Яків («правник»), Петро («осавул») та Андрій («скарбник»). Лідером цього демена був сам Ісус Хрестос.

Структурування нації у формі багаторівневих демосів забезпечує компетентне висування кращих. Компетентна демократія (демосократія) значно ефективніша в порівнянні з маніпулятивною демократією, за якої люди безуспішно намагаються обрати кращих з середовища особисто незнайомих осіб. За нинішньої маніпулятивної демократії люди обирають не тих, кого знають, а тих, про кого їм розповідають медіа, тобто інформаційні посередники, які в переважній більшості є комерціалізованими, заангажованими та брехливими.

За прикладом протестантських церков

Для налагодження діяльності демосів та їх об’єднання у структури вищого рівня дуже корисним є досвід самоорганізації протестантських церков США.

Почнімо з того, що кожна помісна церква може дотримуватися власного вчення та виробляти свої ритуали. Попри таке розмаїття форми та змісту, протестанти тяжіють до створення добровільних об’єднань. Наприклад, «Південна баптистська конвенція» (англ. Southern Baptist Convention) за станом на 2022 рік об’єднує понад 47 тисяч співпрацюючих церков з загальною кількістю понад 13 мільйонів членів. Спікер Майк Джонсон належить саме до цієї організації.

Окрім регулярних структур, церкви можуть об’єднуватися в тимчасові організації для здійснення місіонерських, освітніх та благодійних проектів. Такі організації не мають влади одна над одною чи над церквами.

У протестантів священство всезагальне – усі віруючі мають право на тлумачення Святого письма та проповідування, при цьому вони зобов’язані допомагати один одному в дотриманні правильного вчення. Фактично, це та ж сама, вже згадувана вище Гіперборійська традиція, згідно з якою кожна людина є втіленим богом: «Якщо хочеш пізнати свого Творця, пізнай себе» – казав Піфагор, який був учнем скіфського мудреця Абаріса Гіперборійського. «Не боуди ничтоже межю Хрестом і нами; аще бо боудеть що межю нами, то погибнем незабаром» (Хай не буде жодного посередника між Хрестом і нами, бо якщо щось буде між нами, то швидко загинемо) застерігає давньоукраїнський збірник XII ст. «Златоструй», автором більшості статей якого був аріянський святий Іоан Золотоустий.

Поєднання досвіду американських церков з ідеєю демосократії є принципово важливим чинником переходу від початкової нації-2 до шляхетної нації-3. В Україні цей перехід відбудеться у сприятливому суспільно-політичному середовищі, яке нині формується за активного сприяння США згідно з Американською моделлю.

ОЗБРОЄНІСТЬ: поєднання церков та міліцій

У США є дві головні форми народної самоорганізації – народні церкви та народні міліції. Умовно кажучи, церкви захищають першу поправку до Конституції, а міліції – другу поправку:

Поправка І. Конгрес не має права видавати закони щодо впровадження будь-якої релігії чи заборони вільно сповідувати її, а також не має права видавати закони, що обмежують свободу слова, друку і права народу мирно збиратися і звертатися до уряду з проханням усунути якусь кривду.

Поправка ІІ. Через те, що для безпеки вільної держави необхідна добре організована міліція (народне ополчення), право народу мати та носити зброю не повинне обмежуватися.

З першою поправкою та церквами в США усе більш-менш нормально. Згідно з дослідженнями, протестантські церкви та організації є найбільш впливовими в суспільстві, вони формують світоглядні установки більшості американських громадян та впливають на політичні процеси в цій країні. Вони намагаються «досягнути не просто змін у політичному курсі країни, а його корінного перегляду». Крім того, релігійні організації є впливовими лобістськими структурами. Важливість впливу ролі релігійних організацій та церков можна простежити під час виборів, коли «приналежність до релігійної групи має важливе значення в політиці». У країні, де протестанти є домінантними за кількістю, 44 із 45 президентів – протестанти.

Значно важча ситуація з народними міліціями, які, по суті, є воєнізованими церквами. Демократична влада США (так зване «Вашингтонське болото») здійснює системний тиск на озброєних громадян, проводить політику роззброєння населення та закликає скасувати Другу поправку як начебто безнадійно застарілу норму. Друга поправка проголошує народні міліції необхідним елементом безпеки вільної держави, проте демократи називають їх терористичними організаціями.

Однією з причин напружених стосунків з державою є суперечливість світоглядної бази народних міліцій, спричинена суперечливістю використовуваного ними варіанту Святого письма. Суперечливість викликана тим, що понад 55% тексту Доброї Новини – це фальшиві вставки. Природно, що повернення до первинного тексту Євангелія, очищеного від вставок, сприятиме консолідації всього правого руху та продуктивній взаємодії обох форм суспільної самоорганізації – протестантських церков та народних міліцій.

Проте остаточне розв’язання проблеми ефективної народної самоорганізації відбудеться завдяки застосуванню згаданої вище Козацької моделі, згідно з якою до керівного ядра самокерованої громади (демосу) обов’язково входить «осавул» – фахівець з безпеки. Його діяльність визначається потребами конкретної громади й може охоплювати широкий спектр – від просування культури вогнепальної зброї до формування загонів територіальної оборони.

Застосування Козацької моделі сприятиме поєднанню чисто духовних громад з захисниками природного права на самооборону. Відбуватиметься взаємне посилення: духовні лідери розвиватимуть церковну доктрину, а мілітарні лідери розвиватимуть культуру самозахисту. Завдяки такому природному поєднанню Друга поправка справді виконуватиме функцію технології, що забезпечує життєспроможність Першої поправки з усім комплексом природних прав та свобод, на яких тримається Американська модель.

Консервативний проект

Перехід від початкової до реалізованої нації на перший погляд сприймається як соціальна інновація. Насправді це лише поглиблена реалізація вже існуючої Американської моделі та доведення її до логічного завершення. Справді, адже якщо народ розглядає Євангеліє як духовний фундамент націотворення, то цей фундамент необхідно очистити від фальсифікату, тобто від усього чужорідного, слабкого, ворожого та отруйного. Як би інноваційно не виглядало структурування сусупільства на основі демосів, а проте це повернення до прадавньої традиції самокерування громад. Відтак у переході-3 нема нічого революційного.

Що виглядає революційним, то це нинішній перехід-2 від совкової до американської моделі, від підневільного етносу до вільної нації. Протягом 2024 року головним мотором цього переходу буде Білий дім, якому конче потрібна яскрава перемога на зовнішньому фронті. Інструментом цього переходу може бути тільки пасіонарна українська нація, тому нині Білий дім у прискореному темпі формує цей інструмент перемоги. Як ми вже знаємо з попередньої статті, цей трансформаційний процес відбудеться й без нашої участі. Наше завдання – всього лише довести цей етап націотворення до логічного завершення: початкова нація-2 має стати реалізованою нацією-3.

Що це нам дає?

Запропоноване вище позиціювання дозволяє нам перебувати в центрі поточного процесу націотворення, не перетворюючись на щось маргінальне. Наш рух на цьому етапі розвивається як мейнстрим, не перетворюючись на «екзотику», «альтернативу» чи «андеграунд». Ми свідомо перебуваємо в головному потоці реалізації Американської моделі: просуваємо Добру Новину та сприяємо правильному формуванню громад.

Американський досвід засвідчив продуктивність церковного структурування, відтак ми сприяємо самоорганізації українців у формі просунутих «американських церков» – демосів. Згідно з усталеною американською практикою, кожна така церква (демос) може розвивати свою доктрину та свої ритуали, а якщо церкви відчувають спорідненість та спільні інтереси, то можуть формувати регулярні координуючі структури або засновувати спільні тимчасові проекти.

Таким чином, формування української нації початкового рівня (нації-2), що нині розгортається згідно з Американською моделлю, створює сприятливе середовище для прискореного націотворення і виступає в ролі трампліну для майбутнього переходу до реалізованої нації (нації-3, шляхетної нації). Відтак роботу над переходом-3 можна розгортати вже сьогодні, не чекаючи завершення переходу-2.

Стратегія

Поточний перехід-2 здійснюється за допомогою величезних вливань зі сторони США та їхніх союзників. Проте на етапі переходу-3 нам доведеться покладатися на власні сили, отже, треба застосовувати стратегію. Що це таке?

Стратегія – це теорія і практика досягнення мети в умовах гострої нестачі ресурсів і зовнішньої протидії. Стратегія передбачає здобуття необхідних ресурсів – матеріальних, кадрових, часових – у процесі наближення до мети, а також творче подолання перешкод, які неминуче виникають. При цьому кожна перешкода виступає в ролі антитези, яка лише сприяє розгортанню тези.

Головним ресурсом спільноти, яка здійснює стратегію, є знання і воля їх застосувати. Звідси головне запитання: Чи досить у нас знань і вольових якостей?

Коротка відповідь: Так. І саме про це ми поговоримо в наступній статті.

Висновки

1. США зацікавлені в перемозі України над Росією. Демократам це потрібно для перемоги на виборах 2024 року, а республіканцям – для збереження Штатами статусу світової наддержави.

2. Обов’язковою умовою американської перемоги є сильна українська нація, організована за зрозумілим для американців зразком – Американською моделлю.

3. У максимально концентрованому вигляді ця модель описується трьома словами: Євангеліє, виборність, озброєність.

4. На основі цієї моделі в Україні вже тихо формується нація початкового рівня – так звана «нація-2», або «нація-гравець». Вона природним чином розвиватиметься далі з перетворенням на реалізовану націю – так звану «націю-3» або «шляхетну націю». Майбутній перехід на третій рівень – так званий «перехід-3» – необхідно готувати вже сьогодні.

5. Перехід-3 треба здійснювати як стратегію, тобто шляхом здобування необхідних ресурсів по ходу просування до мети. Кожний крок має генерувати енергію, необхідну для здійснення наступного кроку.

6. Оскільки основою нації-2 згідно з Американською моделлю є 1) світогляд Євангелія, 2) церковні громади та 3) озброєне населення, то розвиток цієї моделі можна звести до розвитку кожного з цих трьох напрямків.

7. Розвиток Євангелія полягає в його очищенні від вставок, що відкриває простір для оздоровлення, омолодження, успішності та щастя.

8. Розвиток соціальної самоорганізації полягає у доповненні досвіду «американських церков» традиційним уявленням про правильно організовані громади – демоси.

9. Розвиток американського принципу озброєного та добре організованого громадянства полягає в інтеграції духовного та мілітарного компоненту в рамках традиційної Козацької моделі, реалізованої в демосах.

Продовження: Перехід-III – естафета від США, або Як удосконалити українську націю без опору українців

Zwyntar - Госпел

Якщо вас цікавить розвиток цієї теми, ви можете підтримати наш проект щедрими дарами.
Наші інтереси: 

Рухаємось до перенародження людини та нації. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Андрій Гарас.
0
Ще не підтримано

Цікаво, чітко, лаконічно.

Ігоре, на твою думку, які шанси у Трампа на перемогу у виборах? Чи є можливо більш реальний кандидат від республіканців?

Радіймо життю граючи!

Коментарі

Зображення користувача Андрій Гарас.
0
Ще не підтримано

Цікаво, чітко, лаконічно.

Ігоре, на твою думку, які шанси у Трампа на перемогу у виборах? Чи є можливо більш реальний кандидат від республіканців?

Радіймо життю граючи!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Трамп суттєво випереджає інших республіканських кандидатів, тому на виборах саме він представлятиме Республіканську партію.

З другого боку, останні опитування показують, що він щораз більше випереджає Байдена у цілому в США.

Так що Байдену для перемоги на виборах потрібна потужна зовнішня перемога. Згідно з планом, такою має бути перемога над Росією, співмірна з перемогою над СРСР в результаті холодної війни. Але цього разу все має відбутися дуже швидко, адже до виборів менше ніж рік.      

Андрій Гарас wrote: Цікаво, чітко, лаконічно. Ігоре, на твою думку, які шанси у Трампа на перемогу у виборах? Чи є можливо більш реальний кандидат від республіканців?

 

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Ця стаття є вагомим кроком у нашому русі до омолодження і керованої молодості. Як ми вже знаємо, для досягнення особистого безсмертя треба здійснити палінгенезію і вийти на четвертий рівень розвитку. Але це можна здійснити тільки за наявності сприятливого соціального середовища, тобто разом зі своїм народом. А для того, щоб підняти націю на четвертий рівень, треба спочатку сформувати націю третього рівня. Ця стаття описує стартову позицію та напрямок, яким треба рухатись до цієї мети. У наступній статті будуть описані конкретні засоби. Ми ними вже володіємо. 

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Андрій Гарас.
0
Ще не підтримано

Це як вивчати англійську мову: якщо вчиш на Україні - це все переважно дуже важко і повільно.

Однак якщо потрапляєш в англомовне середовище, все стається швидко і легко. Нам потрібно уже тут, у своїй спільноті формувати середовище, яке ми хочемо бачити на рівні України. І тоді як в нас буде успішна спільнота, інші будуть цікавитися нами, прагнути ставати такими ж успішними та разом формувати успішну Україну.

Радіймо життю граючи!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Ця стаття увиразнює наші уявлення про те, як можуть виглядати демоси та мережі демосів. Погляньмо як влаштовані американські церкви – це майже те ж саме. 

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

На ілюстрації у лижника блакитно-жовта форма, тому що це прапор сучасної України, яка перебуває на першому рівні розвитку. Сонячно-блакитний прапор буде при переході з третього на четвертий рівень. Це буде прапор палінгенезії – другого народження.   

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Олег Ціома.
0
Ще не підтримано

Гарна стаття, нарешті стає зрозуміло як буде відбуватися перехід і які етапи проходитимемо. Щодо ЄС не зрозуміло як буде. Нам же туди не треба насправді. Нас там скують непотрібними зобов'язаннями. Може наш вступ започаткує розвал ЄС )) Нам краще з Британією зближатися.

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Питання в тому, хто на кого більше працюватиме – Україна на ЄС чи ЄС на Україну. Нині американці пресують ЄС для активної допомоги Україні. Думаю, що цей тренд збережеться і в наступні роки.
Принаймні, на етапі нації-2 нам вигідно бути в ЄС. Далі треба буде або разом з американцями змінювати ЄС, або виходити і творити новий союз.

Олег Ціома wrote: Гарна стаття, нарешті стає зрозуміло як буде відбуватися перехід і які етапи проходитимемо. Щодо ЄС не зрозуміло як буде. Нам же туди не треба насправді. Нас там скують непотрібними зобов'язаннями. Може наш вступ започаткує розвал ЄС )) Нам краще з Британією зближатися.

 

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Володимир Світлий.
0
Ще не підтримано

Дякую! добре розписано, як інструкція. Що до всяких союзів та обов'язків. Хочу нагадати, що при утворені нової держави (я про Конституцію і державу за Конституцією 1996р) відбувається перехід згідно чіткого і зрозумілого плану. Такий перехід не відбувся, відбулося перейменування УРСР на УКРАЇНУ. Про це, звісно, відомо ООН. Був навіть доклад як попередня держава не передає повноваження наступній (мови про правонаступництво не може бути взагалі Україна за Конституцією 1996р. є новою державою). Це означає, що народ - засновник і власник республіки Україна не обтяжений ніяким зобов'язаннями перед світовою спільнотою як і утворена їм держава. Ми вільні а Конституція дає нам беззаперечне право будувати республіку а не етатичну державу. І це гарантовано міжнародною спільнотою через пакти, декларації, конвенції. Далі (український народ має ще й установчу владу, четверту владу. Про, що є рішення їхнього Конституційного суду 4=ЗР 1997р.)користуючись установчою владою (копне право, сокупія, демосократія) найкращі представники визначають розвиток, форму, юридичну та економічну складову нового суспільного договора). Держава і посадовці звітують пред українським народом. В світі існує відмінне від сталінської система голосування. В демократичному світі, при голосуванні, робиться акцент на доступності а не присутності (50 + 1).Так, що маленький демос може стати визначальним тому, що він є дипломатичною платформою для обговорення і втілення ідеї, системи і тому подібне. Напрацювання цивілізованого світу варто використовувати.

Від мрії до слова, від слова до дії, від дії до світлової події.