Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Американські партнери остаточно не завершили формувати модель ленд-лізу для України – Резніков

Категорія:

Нюанси та деталі щодо ленд-лізу ще досі обговорюються, зазначив міністр оборони України Олексій Резніков. У будь-якому випадку це не буде схоже на модель ленд-лізу під час Другої світової війни, коли США надавали підтримку СРСР та Великобританії на поворотній основі. Втім ленд-лізу точно бути, об’єм грошей по цій програмі вже визначено. Закон набуде чинності з 1 жовтня.

 

22091005.jpg

Олексій Резніков

"Що б я зараз не сказав, воно може у фінальній версії бути трошки іншим. І тут ще важливо, що скоріш за все дизайнером остаточної моделі будуть не міністри оборони, а міністри фінансів. Тому що це все – грошові стосунки. Моя задача – проконсультувавшись з Генштабом, взявши їх потребу, сказати, що мені потрібні саме ці безпілотники чи ракети", – сказав Резніков в інтерв'ю РБК-Україна.

В чому ідея ленд-лізу? Гроші за програмою, як нагадав міністр оборони, будуть йти в економіку Сполучених Штатів, на підтримку ВПК.

"Наприклад, вони зі складів дають нам ракети для HIMARS. Це означає, що компанія, яка їх виготовляє, почне виробляти, щоб заповнити ці склади. Тобто ми їх забрали, а вони мають собі на склад це покласти, нехай через 2-3 роки", – зазначив урядовець.

Поки ленд-ліз не запрацював, Україна отримує допомогу від США по решті чотирьом програмам. "Вони гроші продовжують виділяти, отримують дозволи в Конгресі, Сенаті й потім фінансують ті чи інші програми", – додав міністр.

Наші інтереси: 

Як виявилося, підписаний Байденом 9 травня закон про ленд-ліз Україні почне працювати 1 жовтня. Нагадаємо, раніше ми вже писали, що перемога України буде в жовтні – і вона буде масштабною, яскравою й переконливою. Про це у статті «Війна в Україні як елемент піар-кампанії корпоративних психопатів»

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Демократи на чолі з Байденом не допустять ленд-лізу, тому що його ініціювали республіканці, відтак будуть на ньому піаритись. З цієї причини вся допомога Україні йде "від Байдена".

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Демократи на чолі з Байденом не допустять ленд-лізу, тому що його ініціювали республіканці, відтак будуть на ньому піаритись. З цієї причини вся допомога Україні йде "від Байдена".

Все, що робиться з власної волі, – добро!