Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Американське військове відомство примусило Порошенка отримати зброю - військовий експерт Олег Жданов

Спецтема:

З самого початку військових дій в Україні ніхто не відмовлявся надавати Україні військово-технічну допомогу. Якщо поговорити з офіцерами штабу озброєння і депутатами, які беруть участь у різного роду погоджувальних комісій на цю тему, отримаємо зовсім іншу – протилежну офіційній версії картину щодо надання Україні зброї.

Про це в ефірі радіо Ера ФМ розповів військовий експерт Олег Жданов.

У передачі йшлося про дезертирів. Проте дезертири можуть бути лише під час війни і воєнного стану, а у нас де-юре нема війни. Також цікаво, чи є дезертирами ті співробітники міліції та СБУ на Донбасі, які перейшли на сторону сепаратистів?

Заяву військового прокурора Матіоса про 16 тисяч дезертирів військовий експерт Олег Жданов вважає надуманою. Він також стверджує, що Матіос як держслужбовець, що знаходиться на військовій службі, не робить просто так якихось заяв. Якщо він заявляє таку шокуючу цифру, то це вигідно нинішній владі України для дискредитації Збройних сил. Утримувати 250-тисячну армію нема коштів. При цьому сюди не входить ні Нацгвардія, ні МВС. МВС у нас зашкалює за півмільйона, відзначив при цьому експерт.

Він навів приклад того, що у  містечку Гайсин зараз формується бригада. Їм прийшла зброя зі складів, яка технічно не готова, неможливо з неї стріляти. Протягом п’яти місяців на полігоні вони не провели жодної бойової стрільби. Про яку бойову підготовку ми говоримо?

«Як би влада не намагалася вбити середній клас і освічений прошарок, люди розуміють ситуацію того, що коїться в країні», – відзначив він.

З самого початку військових дій в Україні ніхто не відмовлявся надавати військово-технічну допомогу Україні. Якщо поговорити з офіцерами штабу озброєння і депутатами, які беруть участь у різного роду погоджувальних комісій на цю тему, отримаємо зовсім іншу – протилежну офіційній версії картину щодо надання Україні зброї.

«У нас йде саботаж. Саботаж страшенний. Погодження ходять місяцями. Американці від нас у шоці. НАТОвським офіцерам дають дві хвилини на засіданні РНБО як вступне слово, а потім наші генерали п’ять годин розказують, як вони будуть реформувати армію», – сказав експерт.

Ринок озброєння у світі ніхто не закривав, заявив Жданов. "Воєнторги" працюють по всьому світу. А заява президента США Обами про те, що вони готові постачати нам зброю – це крик душі, вважає Жданов і зауважує, що він просто поставив нашого Президента перед фактом.

«Американське військове відомство довго не могло пробити бюрократичну машину в Україні. А тепер наше керівництво приперли до стіни. Їм нема куди подітися. Через півтора роки після початку бойових дій ми починаємо переговори щодо передачі озброєння», - відзначив експерт.

Будь-яке переозброєння армії гарною зброєю веде до закінчення АТО. Ще до кінця липня минулого року Україна могла б перемогти противника. Але було оголошено одностороннє припинення вогню і тимчасове перемир’я, яке дозволило РФ перекинути сили на нашу територію.

Кадрова політика Президента Порошенка призвела до трагічних наслідків.

Президент лякає сильною армією РФ. Але теза про військову міць Росії аж надто перебільшена. У нас працює пропагандистська машина, яка створюється на базі міністерства інформаційної політики.

Олег Жданов. Аудіозапис передачі від 6.10.2015

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи