Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Активи "Газпрому" заарештували у трьох країнах - Коболєв

Голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв розповів, як відбувається виконання "Газпромом" рішення Стокгольмського арбітражу – отримання $2,6 млрд. від російського газового монополіста. 

За його словами, "Нафтогаз" вже почав отримувати кошти від "Газпрому", заявив він в інтерв'ю журналу "Новое время", пише УНІАН

"Ми вже почали їх [кошти] отримувати: списуємо надлишкові кошти, які нам "Газпром" перераховував за транзит. По-друге, ініціювали юридичні процеси вже приблизно в шести юрисдикціях. У трьох з них — у Голландії, Швейцарії та Великобританії — у нас найближчим часом будуть слухання щодо примусового продажу. Там вже пройшли арешти активів. Я на цей процес дивлюся дуже оптимістично", – заявив керівник "Нафтогазу".

Коболєв також оптимістично налаштований і щодо строків стягнення 2,6 млрд. доларів.

"У "Газпрому" за кордоном майна на десятки мільярдів доларів. Ми вже заарештували його на суму, що перевищує обсяг боргу Газпрому перед нами. Я думаю, що це реально зробити десь протягом року", – додав він. 

Нагадаємо, 22 грудня 2017 року "Нафтогаз" отримав остаточне рішення Стокгольмського арбітражу за контрактом на закупівлю газу. За інформацією компанії, арбітраж задовольнив усі вимоги української сторони: знизив ціну газу, який купувався у "Газпрому" в другому кварталі 2014 року, на 27,4% - до 352 доларів за тисячу кубометрів; відхилив вимоги російської сторони купувати газ за принципом "бери або плати" на суму 56 млрд доларів. Також арбітраж знизив обсяг газу, який "Нафтогаз" у 2018-2019 роках буде зобов'язаний купувати у "Газпрому", від 52 до 5 млрд кубометрів на рік. 

 

Наші інтереси: 

Важливо добитися від Газпрому виконання рішення. Це буде першим ланцюжком у подальшій історії перемог новітньої України над своїм екзистенційним ворогом.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Втішаюча подія.

Чи не можна, тоді, применшити ціни газу для населення?

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Коментарі

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Втішаюча подія.

Чи не можна, тоді, применшити ціни газу для населення?

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !