Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Акції "Північних потоків" могли роздати друзям Путіна - Вітренко

Світ:

Вищий суд Швейцарії зняв арешт із активів російської компанії "Газпром" на території країни. Представники російського газового монополіста підкреслили, що продовжать захищати свої права. А виконавчий директор "Нафтогазу" Юрій Вітренко зазначив, що це рішення суду пов'язане з тим, що в Швейцарії не знайшлося активів "Газпрому".

"Суд кантону Цуг прийняв рішення повністю скасувати свою постанову про накладення у Швейцарії забезпечувальних заходів на акції "Газпрому" в Nord Stream AG і Nord Stream 2 AG і на права вимоги "Газпрому" до цих компаній", – передає "Інтерфакс-Україна".

"Зареєстровані у Швейцарії компанії Nord Stream AG і Nord Stream 2 AG запевнили судових виконавців, що вони не можуть виконати рішення суду про замороження акцій, які належать "Газпрому", оскільки акції випущені в документальній формі, і у них таких акцій немає. Тобто, цих активів "Газпрому", за даними цих компаній, у Швейцарії немає, принаймні поки не вдалося знайти їх там", – заявив Вітренко, передають"Українські Новини".

За його словами, випадково була знайдена частина цих акцій у Великобританії, і дочірня компанія "Газпрому" змушена була зобов'язатися перед судом у Лондоні нічого з ними не робити до подальшого рішення суду.

"Після цих подій із акціями "Північних потоків", випущених у документальній формі, які не зрозуміло де перебувають і кому належать, можна повірити в теорії, що їх роздали "друзям Путіна", зокрема в Європі. І тому окремі політики в Європі так відчайдушно захищають "Північний потік-2", – повідомив Вітренко.

Водночас представник "Нафтогазу" підкреслив, що своїм рішенням швейцарський суд підтвердив дійсність рішення арбітражу і можливість примусового виконання цього рішення у Швейцарії.

"Потрібно тільки знайти активи для стягнення. Тому ми продовжуємо шукати активи "Газпрому" в цій країні", – підсумував Вітренко.

Нагадаємо, що 28 лютого 2018 року Стокгольмський арбітражний трибунал виніс рішення на користь НАК "Нафтогаз України" із більшості важливих питань у суперечці з "Газпромом".

Наші інтереси: 

РФ впирається всіма силами, бо це для неї великий удар (не тільки економічний). Україні має перемогти!

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Теги: 
газпром
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Це гонка між московськими злодіями і українцями, які вдалися до міжнародного права.

Від віднайдення накрадених москалями коштами, і справедливий їх розподіл залежатимуть і ціни на енергію для українського споживача. Це і впливатиме на вибори...

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Коментарі

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Це гонка між московськими злодіями і українцями, які вдалися до міжнародного права.

Від віднайдення накрадених москалями коштами, і справедливий їх розподіл залежатимуть і ціни на енергію для українського споживача. Це і впливатиме на вибори...

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !