Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 5
  • Переглядів: 5

78% українців вважають, що Президент несе пряму відповідальність за корупцію в уряді та ОВА, – опитування

Категорія:

Світ:

Спецтема:

Незгодні з цим твердженням 18% опитаних. Українці старшого віку більш вимогливі до Президента, ніж молодь.

znimokekranaz2023-09-1316-21-30.png

Ілюстрація з сайту фонду «Демократичні ініціативи» ім. Ілька Кучеріва

Станом на початок липня 78% опитаних українців вважають, що Президент України несе пряму відповідальність за корупцію в уряді та військових адміністраціях. Незгодні з цим твердженням 18% опитаних.

Про це свідчать результати опитування Фонду "Демократичні ініціативи" ім. Ілька Кучеріва, проведене спільно з Київським міжнародним інститутом соціології з 3 до 17 липня 2023 року.

Зазначається, що українці старшого віку більш вимогливі до Президента, ніж молодь. Якщо серед опитаних віком 18–29 років 70% погоджуються з тезою, що глава держави несе відповідальність за корупцію, то серед людей віком 60+ частка критично налаштованих зростає до 81%.

Інших суттєвих відмінностей – за матеріальним становищем чи регіоном проживання – немає.

Опитування проводили методом face-to-face у всіх регіонах України, крім АР Крим, Донецької, Луганської та Херсонської областей. У Запорізькій і Харківській областях опитування проводили на тих територіях, контрольованих урядом України та на яких не ведуться бойові дії. Опитано 2 011 респондентів віком від 18 років.

Нагадаємо, 5 вересня президент Литви Гітанас Науседа заявив, що постачання зброї українським захисникам гальмує корупція в Україні. Зокрема, він вважає, що корупційні скандали в Україні стали причиною затримки постачання американських винищувачів F-16. Про це говорили й інші західні лідери.

Раніше президент Зеленський говорив, що має намір подати в Раду законопроєкт щодо прирівняння корупції до державної зради на час воєнного стану.

Нагадаємо, після широкого розголосу та обурення суспільства щодо того, що нардепи не захотіли відкривати електронний реєстр декларацій чиновників Зеленський ветував ухвалений ними закон.

Наші інтереси: 

Корупція під час війни – неприпустима! Українці бачать ганебну ситуацію з корупцією і розуміють, що Президент України має відповідати за це.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи