Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

62% українців не можуть дочекатися повернення до нормального життя

Лише 10% не впевнені, чи є для них загрозою Covid-19. Серед найбільших проблем, на думку українців, є розвиток економіки в країні (47%), система охорони здоров'я (45%) і боротьба з корупцією (42%). 31% громадян вважають коронавірус проблемою номер один, хоча у світі він займає перше місце по занепокоєності.

«Ситуація сприйняття проблемних сфер в нашій країні відрізняється від того, що ми спостерігаємо у світі. Перше місце по занепокоєності у світі займає саме коронавірус. В Україні 31% громадян вважають коронавірус проблемою номер один, – зауважила Олена Сілецька, керівниця департаменту соціально-політичних досліджень IPSOS в Україні.

Міжнародна маркетингово-консультаційна компанія Ipsos провела Дослідження настроїв українців щодо COVID-19 та соціально-політичної ситуації в Україні.

Серед цікавих показників: 53% українців вважають високою ймовірність того, що вони або люди з їхнього особистого оточення можуть втратити роботу у наступні 6 місяців. У світі цей показник складає 34%. 

68% українців оцінюють свій фінансовий стан як дуже слабкий і 42% очікують погіршення свого фінансового становища у найближчі 6 місяців. Ці показники складають 40% і 32% у світі відповідно.

Також цікавими є результати щодо правильності напрямку розвитку нашої країни та ефективності протидії коронавірусу.

40% опитаних вважають, що Україна рухається у правильному напрямку, 42% мають протилежну думку. 52% вважають, що влада ефективно протидіє коронавірусу. 14% вважають, що влада дуже неефективна, а 31% – що влада досить неефективна. При цьому 47% вважають дії влади досить ефективними.

Лише 13% прилаштувалися до "нової нормальності" в майбутньому. 

IPSOS Global Advisor – міжнародний моніторинг громадської думки, настроїв громадян різних країн. IPSOS Global Advisor проводиться з 2017 року у 28 країнах світу. Україна приєдналася до міжнародного дослідження у березні 2020 року. 

 

Наші інтереси: 

Стежити за опитуваннями і настроями наших громадян. Робити висновки, маючи цифри і дані.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи