Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

6 грудня Україна відзначає День Збройних Сил

Світ:

6 грудня 1991 року Верховна Рада України ухвалила закон «Про Збройні Сили України» та «Про оборону України». За понад 20 років офіційної незалежності Українська армія була майже знищена. Війна з РФ 2014 року стала чинником відновлення і відродження нашої Армії та поступового перетворення її з уламка Радянської на Українську.

Сьогодні в Збройних Силах України працює 246 160 осіб, з яких 193 800 військовослужбовців і 52 360 цивільних працівників. Українська армія користується бронетехнікою вітчизняного і західного виробництва: броньованими машинами "Будка", БТР-3Е, БТР-80, і БТР-4Е "Буцефал", ББМ "Дозор-Б ", американськими" Хаммерами.

ЗСУ мають на озброєнні 100-мм протитанкові гармати МТ-12 "Рапіра", 152-мм гаубиці 2А36 "Гіацинт-Б", 152-мм гаубиці 2А65 "Мста-Б", 152- мм гаубиці 2С19 "Мста-С", 122-мм гаубиці 2С1 "Гвоздика", 203-мм гаубиці 2С7 "Піон", БМ-21 "Град", БМ-30 "Смерч".

Україна суттєво поглибила свою співпрацю з НАТО і працює над впровадженням в армії стандартів Північноатлантичного альянсу. Сучасний український солдат носить "піксельну" форму типу "Варан", зручні черевики, якісну термобілизну. Він має бойовий досвід і вміє поводитися з новітньою зброєю.

"Завдячуючи плідній співпраці зі Сполученими Штатами Америки, відчуваємо сьогодні набагато вищий рівень упевненості у своїх можливостях захищатися. Досягнуті параметри стратегічного партнерства з Туреччиною та налагоджена співпраця у військово-промисловій сфері гарантують забезпечення нашої армії низкою надсучасних та ефективних систем для оборони країни. Стратегічні відносини з Великою Британією дають змогу забезпечити модернізацію українських Військово-Морських сил. Незмінно близькі взаємини з Литвою та Польщею, Німеччиною та Францією і з іншими країнами-партнерами покроково наближають нас до загальноєвропейської системи безпеки, – йдеться у привітанні Збройних сил України на сайті Президента України.

Наші інтереси: 

 Сильна армія – сильна держава. Вітаємо наших захисників!

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи