Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

30 років тому було проголошено Незалежність України. У Києві та Одесі пройдуть військові паради

Світ:

День Незалежності України відзначається щороку 24 серпня на честь ухвалення Верховною Радою УРСР у 1991 році Акта проголошення незалежності України – політико-правового документа, який засвідчував новий статус Української держави.

“Виходячи зі смертельної небезпеки, яка нависла була над Україною у зв’язку з державним переворотом в СРСР 19 серпня 1991 року: Продовжуючи тисячолітню традицію державотворення на Україні; Виходячи з права на самовизначення, передбаченого Статутом ООН та іншими міжнародно-правовими документами; здійснюючи Декларацію про Державний суверенітет України, Верховна Рада Української Радянської Соціалістичної Республіки урочисто проголошує: Незалежність України та створення самостійної української держави – УКРАЇНИ. Територія України є неподільною і недоторканою. Віднині на території України мають чинність виключно Конституція і закони України. Цей акт набирає чинності з моменту його схвалення”, – написано в Акті проголошення незалежності України, за який проголосували 346 депутатів. 

Повну державну незалежність Україна здобула після проведення загальнонаціонального референдуму 1 грудня 1991 року, коли за її незалежність висловилися 90,32% громадян.

У Києві пройде військовий парад. Початок параду о 10:00. В ньому візьмуть участь понад 5 000 військових, 100 літальних апаратів, 400 одиниць зброї і техніки. Загалом буде три колони - піша, повітряна і механізована.

В Одесі пройде морський парад. Спостерігати за урочистим проходженням бойових кораблів можна буде на міському пляжі Ланжерон о 10:00.

В програмі заплановано проходження бойових кораблів, катерів і суден. Буде проліт морської авіації та Повітряних Сил ЗСУ. Льотчики продемонструють фігури пілотажу літаками легкомоторної цивільної авіації.

А у Києві над Дніпрі буде річковий парад. На 14:00 заплановано початок річкового параду на Дніпрі поруч з Трухановим островом і Річковим вокзалом. У ньому візьмуть участь катери Військово-морських сил та Державної прикордонної служби.

На 18:00 заплановано святковий концерт на головному стадіоні країни. На ньому виступлять понад 30 артистів. Дохід з благодійного концерту піде на створення Центру сучасного мистецтва-музею Івана Марчука. Вхід платний, квитки можна знайти на відповідних сервісах.

За матеріалами українських медіа

Наші інтереси: 

Відстоюємо Незалежність України. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи