Зображення користувача Альберт Саїн.
Альберт Саїн
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

20 дизайнерських велосипедів

Велосипед - не тільки чудовий засіб пересування по місту в гарну погоду, а й предмет, над яким невпинно експериментують дизайнери, конструктори і навіть ілюстратори. Ми вибрали 20 велосипедів, зовнішнім виглядом яких можна пишатися не менше, ніж їх технічними даними.

1. Дизайнерське бюро Ding3000 переосмислило велосипед XIX століття і спільно з компанією BASFвипустило електричну версію велосипеда з колесами різного розміру. Проект був названий Concept 1865 - на честь року, коли була заснована BASF, а німецький винахідник Карл Дрез представив публіці свій велосипед Dandy Horse. Велосипед Concept 1865 майже повністю зроблений з пластику, тільки гальма, осі та двигун виконані з металу. 

2. Electrokatze - новий вуличний велосипед, спроектований дизайнерами Сонею Чоу і Хушанг Пуріаном зі студії Chowpourian Lab. Велосипед названий так на честь кошеня, який з'явився у студії дизайнерів незадовго до початку роботи над проектом. Тому й на логотипі, розташованому на рамі, зображена котяча морда. 

3. Тайванська марка AOI Cycle виробляє елегантні велосипеди зі сталевою зігнутою рамою. У поєднанні з нестандартною динамічною формою рами дизайнер компанії Кен Аоі використовував класичні шкіряні сідло і рукоятки.

4. Чеська марка Festka випустила міський велосипед з карбоновою рамою, прикрашений графікою ілюстраторів Tomski & Polanski. Візерунок покриває кермо, раму і колеса. За словами творців велосипеда, кольори, використані ними, повинні нагадувати про супергероїв, а також про батьківщину велосипеда - Чехію, так як взяті з національного прапора.

5. Американець Джоуї Руйтер спроектував маскулінний велосипед, рама якого оснащена тримачем для пляшки пива. Велосипед називається Growler Bike - від слова Growler, яким називають пивну пляшку ємністю в половину галона (трохи менше 1 літра).

6. Електричний велосипед E-bike по дизайну бельгійця Каспера де Бакера оснащений мінімалістичною рамою, зробленою з дерева, в яку вбудований акумулятор. Особливість цього велосипеда в тому, що у нього зовсім немає педалей - сміливе і новаторське рішення навіть для електричного велосипеда. 

7. Дизайнер Лоренцо Мартоне вважає, що велосипеди варто зберігати вдома і використовувати як прикрасу інтер'єру. Але коли він намагався поставити власні велосипеди у вітальні, оформленій в дусі 1950-х років, він зрозумів, що по-справжньому хороші велосипеди виглядають по-спортивному і категорично не вписуються в інтер'єр. Так Мартоне прийшла в голову ідея створити витончений велосипед, який буде однаково добре виглядати як на вулицях міста, так і вдома у своїх власників.

8. Велосипед Automatic Bike знаменитого автомобільного бренду Mercedes-Benz називається так, тому що оснащений автоматичною коробкою перемикання передач. При поїздці на цьому велосипеді прискорення відбувається швидше, а "бортовий комп'ютер" повідомляє про переключення звуковим сигналом. Фари включаються при настанні темряви, а під час гальмування активуються стоп-сигнали. 

9. Чеський дизайнер Мікулаш Новотни спроектував складаний велосипед Folder, який відрізняється від аналогів тим, що його колеса виконані в повному розмірі. Це означає, що велосипед можна запросто котити поруч із собою в зібраному вигляді. 

10. Французький велосипед Minute оснащений мініатюрними колесами і міцною сталевою рамою. За словами його творця, дизайнера Еліана Вельтмана, такий велосипед прослужить ціле життя. Minute ідеальний для міських прогулянок - він компактний, маневрений і швидкий, а також оснащений підставкою для сумок або рюкзаків.

11. Голландська компанія Pedalfactory запустила у виробництво велосипед, який продається у вигляді плоскої упаковки. Дизайнери стверджують, що зібрати Sandwichbike можна всього за 45 хвилин. У набір входять 19 деталей велосипеда, а також інструменти, необхідні для складання. 

 

 

 

12. Тип велосипеда Pederson, був винайдений данцем Мікаелем Педерсеном наприкінці XIX століття.Pedersen Japan - версія класичної моделі, створена японським бюро Vanguard Designs. На відміну від оригіналу, цей варіант більш компактний і пристосований для сучасних доріг. 

13. Дизайн-студія KiBiSi і датська компанія Biomega випустили для бренду Puma яскравий велосипедMopion Bike, оснащений підставкою для сумок та інших речей. Рама зроблена з алюмінію, важить 22 кілограми і випускається в декількох життєрадісних кольорах. 

14. Компанія Rizoma випустила суперлегкий велосипед 77 | 001 Metropolitan Bike з карбону і алюмінію - він важить всього 8 кілограм. Рама обтічної форми буває матового білого або чорного кольору. На кермі велосипеда встановлено невелике дзеркало заднього виду, щоб велосипедисту не довелося озиратися. 

15. Британець Майкл Томпсон створив велосипед, повністю зроблений з дерева - Splinterbike Quantum. Він складається з 88 вирізаних з дерева деталей, серед яких - величезна зірка з фанери, яка дозволяє велосипеду розвивати швидкість до 33 км/год. 

16. The Dreamer - машина, в якій поєднані функції традиційних голландських і американських велосипедів. Автори велосипеда, американська компанія Peace Bicycles, доповнили сучасний велосипед ретродеталями. 

17. Передбачливий шведський дизайнер Торкель Домерс вирішив оснастити велосипед дахом - так з'явилася модель This Way. Крім вбудованого навісу велосипед забезпечений фарами-світлодіодами спереду і ззаду, які заряджаються від сонячних батарей, укріплених на даху. 

18. Канадці Vanhawks Valour спроектували інтерактивний велосипед, який спілкується зі своїм власником, допомагаючи побудувати маршрут і попереджаючи про небезпечні ситуації на дорозі. Комунікація здійснюється через смартфон власника, до якого підключається система світлодіодів, розташована на кермі велосипеда. При появі небезпеки рукоятки вібрують. 

19. Велосипеди Viks естонської марки Velonia важать всього близько 5 кілограм попри те, що рама зроблена зі сталевих трубок. Дизайнерам компанії вдалося досягти цього ефекту завдяки незвичайній конструкції рами, яка набагато легша, аніж в традиційних аналогів. 

20. Велосипед Sada Bike, колеса якого не мають втулок і спиць. Творець моделі, італієць Джанлука Сада, спроектував конструкцію, яка в складеному вигляді займає не більше місця, ніж звичайна парасолька. Але це не включаючи колеса, їх дизайнер планує використовувати для створення рюкзаків і міні-валіз, в яких можна буде перевозити велосипед. 


В тему:

Чому вантажні велосипеди краще, ніж автомобілі

Винайдено велосипед для дітей, з якого неможливо впасти

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи