Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

10 перших українських екіпажів завершили навчання на танках Leopard в Іспанії

Категорія:

В Іспанії завершився курс підготовки екіпажів танків Leopard 2 A4 та технічного персоналу другого ешелону, повідомляє Генеральний штаб армії Іспанії. Це – перша група українських курсантів, які завершили ці спеціальні курси, що проводяться Толедським центром координації підготовки в Сарагосі.

23012601.jpg

Німецький основний бойовий танк "Леопард". © dpa
Німецький основний бойовий танк "Леопард". © dpa

"Курси були створені після того, як Іспанія офіційно взяла на себе зобов'язання підтримати українську оборону, надавши бойові танки. На той час Україна звернулася з проханням підготувати екіпажі та технічний персонал для оперативного розгортання наданих бойових танків Leopard 2 A", – йдеться у повідомленні, яке цитує Суспільне.

16 лютого 2023 року перша група курсантів прибула до Іспанії для проходження необхідної підготовки та інструктажу в якості екіпажів та механіків для бойових танків Leopard 2 A4. Курс був розрахований на чотири тижні, після чого український особовий склад зможе працювати з операційними системами бойової машини та виконувати завдання з технічного обслуговування механічних та електронних компонентів, а також їх тактичної експлуатації у складі невеликих підрозділів.

Йдеться про перші 10 українських екіпажів танків Leopard 2 A4, що завершили навчання в Сарагосі, пише іспанське видання Notimerica.

Загалом 55 українських військовослужбовців, як професіоналів, так і резервістів, віком від 21 до 60 років, пройшли підготовку в Сарагосі... Кожен екіпаж складається з командира, водія, вантажника і стрільця, а також 15 техніків, п'ять з яких є фахівцями з механіки, п'ять – з електроніки та ще п'ять – з озброєння, тобто загалом 55 осіб”.

Нагадаємо, у лютому в Німеччині вже почалися навчання українських військових на танках Leopard-2.

Наші інтереси: 

Оснащення Української Армії сучасними танками та навчання українських військових. Модернізація Українського війська.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи