Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 6
  • Переглядів: 6

Збираємось на першу риболовлю — що необхідно?

Якщо ви плануєте спробувати свої сили в мистецтві риболовлі, починати важливо з основ, а саме — вибору необхідного знаряддя. В риболовлі існує багато технік: котушки, вудилища, приманки та допоміжного реманенту. Тому, щоби не помилитися з вибором, ви можете скористатися цим коротким оглядом або запитати поради в досвідченішого колеги. 

Обираємо вудилище для початківця

Для рибалки початківця найкраще обирати спінінгове вудилище — воно може використовуватися як донна вудка, якщо застосовувати відповідне оснащення. Також спінінгом можна ловити рибу з човна, берега, зарослого чагарником. 

Спінінг має попит за рахунок універсальності — це вудилище добре впорається з різними приманками при вилові риби на різних глибинах та дистанціях. Для таких цілей оптимально підійде вудилище довжиною від 2.3 до 2.4 метри, тестом 5-20 грам. 

 Вудилище фідерне Brain Apex Double

Популярні, бюджетні моделі спінінгів

Одна з найвідоміших моделей спінінгових вудилищ — Favorite Skyline NEW. Якщо бути точними, це ціла серія, в якій є як берегові, так і човнові спінінги для різних умов вилову. Також у серії представлені моделі довжиною 2.13 метри, котрі підходять для твічингу воблерів. 

Інші відмінності моделі: 

  • окоренкова частина підсилена обмоткою карбоном, тому вудилище витримує великі навантаження на згинання та скручування; 

  • пропускні кільця Fuji Alconite; 

  • рознесена ручка, виготовлена з практичного та довговічного матеріалу EVA.

Обираємо волосінь

Волосінь Smart

Найчастіше цей різновид снастей розрізняють за структурою — моноволоконна чи поліволоконна. Перший вид складається лише з однієї нитки. Таку волосінь не видно у воді, вона досить еластична, не притягує до себе бруд. Єдиним її недоліком є недостатня міцність на вигин, недовговічність.

Поліволоконна волосінь складається з багатьох скручених ниток, що наділяє її високими показниками міцності та стійкості до зносу, відсутністю розтягнень.

Важливі інструменти на риболовлі 

Окрім вдало підібраного вудилища, приманок, волосіні, гачків, необхідно мати під рукою такі знаряддя: 

  • практичний, невеликий ніж — перерізати волосінь; 

  • плоскогубці — знадобляться, коли потрібно дістати гачок із риби, зняти кріплення; 

  • підсака — важлива для утримання здобичі; 

  • футляр для вудилища — допомагає зручно переносити його, подовжує термін служби; 

  • коробка для зберігання всього приладдя — дозволяє зберігати все приладдя акуратно, переносити безпечно. 

Окрім дрібних інструментів не забуваймо про правильний вибір одягу, взуття, адже день може бути вдалим чи ні, а задоволення від процесу все одно потрібно отримати. Також на риболовлю варто взяти з собою рушники, засіб від комарів (якщо йдеться про літній сезон), підставку для вудки, розкладний стілець. 

Обрати потрібні саме вам снасті для риболовлі вам допоможуть у магазині Terra Incognita.

Наші інтереси: 

Відпочинок, хобі.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи