Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Засудження Адама Шиффа в палаті представників США оголило справжнє обличчя Демпартії

Категорія:

Спецтема:

Палата представників проголосувала у червні за висловлення недовіри представнику Каліфорнії Адаму Шиффу (Adam Schiff) за безсоромно брехливі коментарі, які він робив кілька років щодо розслідування неіснуючих зв'язків Дональда Трампа з Росією.

230705adamschiff-1.jpg

Патологічний брехун Адам Шифф (Adam Schiff) став героєм Демпартії
Патологічний брехун Адам Шифф (Adam Schiff) став героєм Демпартії

26 червня видання St. Louis Post опублікувало лист Джеффа Орвіга (Geoff Orwig):

"Минулого тижня відомий брехун Адам Шифф був засуджений Палатою представників Конгресу США за брехню про наявність доказів змови, перекручування фактів, витік інформації, яка, як тепер відомо, є неправдивою, під аплодисменти лівих соціалістів. Було досить кумедно бачити, як усі демократи вигукували "ганьба" і "сором", а потім, наче за помахом чарівної палички, посеред їхньої групи з'явився Шифф, який відповів на їхній заклик.

В американській історії нечасто траплялося, щоб група людей, навіть тих, хто намагається узурпувати владу і перетворити нашу країну з демократичної республіки на соціалістичну державу з великим урядом, вітала того, хто так відверто брехав і так багато зробив для того, щоб цією брехнею роз'єднати нашу націю. Ті, хто скандував, вирішили взяти на себе мантію доведеного брехуна, щоб просунути свою соціалістичну справу.

Те, що зробив Шифф, мало б викликати гнів кожного ветерана, який коли-небудь служив на захист нашої свободи, і він не був би самотнім у своїх діях. Наступними, кого слід засудити, мають бути Ненсі Пелосі за заохочення брехні, а також депутат Ерік Суолвелл, якого потрібно присоромити та відсунути вбік".

Шифф став 25-м законодавцем Палати представників, якому було оголошено недовіру. Напередодні голосування він поводився зухвало, заявивши, що носитиме формальне несхвалення як "знак честі", і звинувативши своїх колег по Республіканській партії в тому, що вони виконують доручення колишнього президента, пише St. Louis Post.

Коли прийшов час Шиффу вийти до передньої частини Палати, щоб отримати офіційний вирок (censure) одразу після голосування, зазвичай урочиста церемонія перетворилася на святкову атмосферу. Десятки демократів скупчилися спереду, аплодуючи й підбадьорюючи Шиффа та поплескуючи його по спині. Вони скандували "Ні!", "Ганьба!" і "Адам! Адам!"

Спікер Палати представників Кевін Маккарті, республіканець з Каліфорнії, зачитав резолюцію вголос, як заведено після винесення вотуму недовіри. Але він встиг прочитати лише частину документа перед тим, як покинути залу засідань, коли демократи почали вигукувати та перебивати його.

"Оголосіть нам усім недовіру", – вигукнув один із демократів.

Шифф, колишній голова Комітету з питань розвідки Палати представників від Демократичної партії та головний прокурор у першому процесі імпічменту Трампа, вже давно є головною політичною мішенню республіканців. Невдовзі після того, як цього року республіканці повернули собі більшість, вони заблокували його членство в комітеті з питань розвідки.

Минулого тижня понад 20 республіканців проголосували разом з демократами за те, щоб заблокувати резолюцію про недовіру, але цього тижня вони змінили свою позицію після того, як спонсор заходу, республіканська депутатка Анна Пауліна Луна з Флориди, вилучила положення, яке могло б оштрафувати Шиффа на 16 мільйонів доларів, якби Комітет з питань етики Палати представників встановив, що він збрехав. Кілька республіканців, які голосували за блокування резолюції минулого тижня, заявили, що виступають проти того, щоб штрафувати члена Конгресу в такий спосіб. Остаточне голосування 21 червня відбулося 213-209 голосами за партійною ознакою.

У переглянутій резолюції йдеться про те, що Шифф обіймав владні посади під час президентства Трампа і "зловживав цією довірою, заявляючи про наявність доказів змови між передвиборчою кампанією Трампа і Росією". Шифф був одним з найвідвертіших критиків колишнього президента, а Міністерство юстиції та Палата представників, очолювана республіканцями, розпочали розслідування зв'язків Трампа з Росією у 2017 році. Обидва розслідування дійшли висновку, що Росія втручалася у президентські вибори 2016 року, але жодне з них не знайшло доказів злочинної змови.

"Представник Шифф навмисно обманював свій комітет, Конгрес і американський народ", йдеться в резолюції.

За останні 20 років Палата представників засудила лише двох інших законодавців. Республіканець Пол Госар з Арізони був засуджений у 2021 році за те, що опублікував у Твіттері анімаційне відео, на якому зображено, як він б'є мечем депутатку Александрію Окасіо-Кортес, демократку від штату Нью-Йорк. Колишній депутат-демократ Чарлі Рейнджер з Нью-Йорка був засуджений у 2010 році за серйозні фінансові порушення та порушення під час передвиборчої кампанії.

Сам по собі вирок не має жодного практичного ефекту, за винятком того, що він стане історичною приміткою, яка позначить кар'єру законодавця. Але резолюція Республіканської партії також покладе початок етичному розслідуванню поведінки Шиффа.

Хоча Шифф не ініціював розслідування Конгресу щодо зв'язків Трампа з Росією у 2017 році – його розпочав тодішній голова Комітету з розвідки Палати представників Девін Нуньєс, республіканець, який згодом став одним з найпалкіших захисників Трампа, – республіканці, які виступали в середу за цей вирок, звинуватили його в тому, що, за їхніми словами, стало наслідком цього розслідування, а також окремого розслідування, розпочатого того ж року Міністерством юстиції самого Трампа.

Луна сказала, що коментарі Шиффа про те, що є докази проти Трампа, "розірвали американські сім'ї по всій країні" і що він "остаточно руйнує сімейні стосунки". Дехто звинуватив його в тому, що тодішній спеціальний радник Роберт Мюллер, який очолював розслідування Міністерства юстиції, витратив понад 30 мільйонів доларів.

Шифф сказав, що резолюція про недовіру "звинуватить мене у всемогутності, в тому, що я є лідером якоїсь величезної змови "Глибинної держави", і, звичайно, це нісенітниця".

Демократи агресивно виступили на захист свого колеги. Представник штату Меріленд Джеймі Раскін, який очолював другий імпічмент Трампа, назвав ці зусилля "ганебним туром помсти від імені Дональда Трампа".

Мюллер, який очолював дворічне розслідування Міністерства юстиції, встановив, що Росія втручалася в кампанію від імені Трампа і що кампанія Трампа вітала цю допомогу. Але команда Мюллера не виявила змови з метою вплинути на результати виборів, і Міністерство юстиції не рекомендувало висунути жодних кримінальних звинувачень.

Розслідування комітету з розвідки Палати представників, ініційоване Нуньєсом, також виявило, що Росія втручалася у вибори, але доказів злочинної змови не було. Шифф на той час був головним демократом у цій комісії.

Минулого тижня Шифф заявив, що резолюція про недовіру була "червоним м'ясом", яке Маккарті підкинув на тлі суперечок про державні витрати. За словами Шиффа, республіканці намагаються продемонструвати свою відданість Трампу.

Він сказав, що попереджав країну під час процедури імпічменту три роки тому, що Трамп "зробить ще гірше. І, звичайно, він зробив гірше у вигляді насильницької атаки на Капітолій".

Після того, як демократи здобули більшість у Палаті представників у 2018 році, Палата представників оголосила імпічмент Трампу за зловживання владою після того, як він погрожував припинити військову допомогу Україні та закликав Президента України розслідувати діяльність тодішнього кандидата Джо Байдена. Шифф був провідним прокурором Палати представників, який виступав у Сенаті з обґрунтуванням обвинувального вироку, неодноразово стверджуючи, що "правота має значення". Палата, очолювана республіканцями, зрештою виправдала Трампа.

Вдруге Трампу оголосили імпічмент через рік, вже після того, як він залишив посаду, за його роль у "повстанні в Капітолії" 6 січня 2021 року. Сенат знову виправдав Трампа.

У резолюції про недовіру Шиффу Луна також процитувала опублікований у травні звіт спеціального радника Джона Дарема, в якому йшлося про те, що ФБР поспішило з розслідуванням кампанії Трампа і занадто покладалося на необроблені та непідтверджені розвіддані.

Дарем, який свідчив в юридичному комітеті Палати представників, сказав, що слідчі неодноразово покладалися на "упередженість підтвердження", ігноруючи або виправдовуючи докази, які підривали їхню передумову про змову між Трампом і Росією, коли вони просували розслідування вперед. Але він не стверджував, що політична упередженість або заангажованість були керівними факторами в діях ФБР.

За кілька годин до голосування кампанія Шиффа розіслала електронного листа зі збором коштів, в якому йшлося про те, що Луна представила "ще одну резолюцію про мою недовіру".

"Голосування і дебати відбудуться незабаром", йшлося в електронному листі, в якому одержувачів просили пожертвувати кошти, щоб допомогти Шиффу дати відсіч. – "Я знову повинен бути на трибуні Палати представників, щоб вислухати, як республіканці з MAGA поширюють про мене брехню і наклепницькі звинувачення".

Демократи стверджували, що резолюція про недовіру Палати представників є спробою відвернути увагу від нещодавнього звинувачення Трампа за федеральними звинуваченнями у зберіганні секретних документів, деякі з яких стосуються чутливих питань національної безпеки, і спробі їх приховати. Республіканці в Палаті представників, більшість з яких лояльні до Трампа, кажуть, що обвинувальний акт є ще одним доказом того, що уряд веде змову проти колишнього президента.

Наші інтереси: 

Підтвердження того, що НО писав про невинуватість Трампа, коли його звинувачували у зв'язках з РФ. Антитрампівське «досьє Стіла» є фальшивкою.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Психопати безсоромно брешуть, а коли їх на цьому ловлять, вони не визнають помилок і не вибачаються.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Психопати безсоромно брешуть, а коли їх на цьому ловлять, вони не визнають помилок і не вибачаються.

Все, що робиться з власної волі, – добро!