Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Заступник керівника Офісу Президента України Шурма зганьбив Україну на донорській конференції в Лондоні

Категорія:

Ростислав Шурма озвучив на конференції "Ukraine Recovery Conference" у Лондоні ініціативу, яка нібито допоможе подолати корупцію в Україні та залучити інвестиції – необхідно просто «скасувати готівку».

На думку Шурми, це зменшить контакти з кешем, що зменшить корупційні ризики. Раніше він уже висував ініціативу перевести на безготівку розрахунки підакцизні товари (алкоголь та цигарки). Ексглава ради реформ Марія Барабаш розкритикувала Шурму і, як мінімум, засумнівалася у його компетенції.

Ось, що Марія Барабаш написала на Фейсбук:

"Ростислав Шурма запропонував ліквідувати готівку в Україні в ім'я боротьби з корупцією. «Золотий хлопчик» команди Президента, який має образ економіста-інтелектуала, величезну довіру Президента щодо економічних реформ, виявився звичайним популістом з розумінням економіки на рівні студента першого курсу навіть не економічного вузу. Зараз у Лондоні проходить міжнародна інвестиційна конференція з метою презентації стратегії влади у сфері відбудови та відновлення України та її економічних реформ. Важко сказати, які саме успіхи будуть досягнуті на цьому заході та які будуть результати для України. Проте, ми вже зараз точно знаємо, що завдяки Ростиславу Шурмі світова економічна спільнота поповнилася знаннями, про які й гадки не мала. Шурма серйозно стверджує, що для подолання корупції потрібно повністю ліквідувати готівку в Україні. Так, якщо ви не повірили з першого разу, перечитайте ще раз. Ліквідувати готівку!!! Після таких слів ймовірно шановні британські пери та достойні представники лондонської бізнес-еліти ще довго чухали потилицю і розмірковували, що насправді мав на увазі український чиновник і як це можна реалізувати, а також чому саме наявність готівки є причиною української корупції?

Пане Шурма, не буду глибоко вдаватись в перелік того, що повна ліквідація готівки є по суті економічним термоядерним вибухом! І навіть в тотально технологічних державах з супер швидкісним інтернетом, не вийшло відмовитися від кешу. Зверну увагу на те, що причина корупції і її механізми в Україні давно виходять за межі готівки у конверті чи дивані. Так, звісно, хабарі даються і готівкою, але вже зараз від рядового поліцейського до топчиновника приймають «розрахунки» безготівковими платежами. Менше фізичного контакту, менша ймовірність попастись. А куди подіти такі жадані українськими чиновниками євро та долари? Чи рішенням української влади їх теж буде ліквідовано?

Тому сміятися чи плакати з пропозицій Ростислава Шурми можна було б ще довго, якби не одне АЛЕ. Він разом з Данилом Гетманцевим є ключовою людиною, яка здійснює економічні реформи в Україні. І якщо щодо пана Данила Гетманцева все стало зрозуміло давно, то щодо Ростислава Шурми у мене таке враження, ніби я вже на операційному столі дізналася, що лікар-хірург насправді не хірург, а сантехнік у лікарні, який підбадьорливо хлопає по плечу і каже: «А що, оперувати - це як труби перекладати». Жахливість української команди з економічної політики полягає у їх примітивному популістичному мисленні, яке вже поширюється у вигляді байок та анекдотів по світу. Цей світ, який нам надає великі гроші і який в ідеалі хотів би бачити швидкий економічний розвиток України, замість цього бачить сантехніка".

Марія Барабаш зауважує, що Шурма мав переконати світ виділити Україні фантастичні гроші, а натомість почав з «ліквідуємо готівку» та «дайте $40 млрд на металургію».

"Обидва прохання є показником архаїки мислення, за яким чітко видно хитрі вушка наших олігархів металургів. На жаль, можна констатувати, що окрім сорому та анекдотів про українських чиновників-економістів світова спільнота з Лондонської конференції більше нічого про нас не дізналась, а відповідно не варто й очікувати, що нам дадуть те фінансування, яке нам необхідно", – резюмувала Барабаш.

Виділення в тексті моє

Наші інтереси: 

Розуміємо, що ця влада некомпетентна. На жаль, попри багато розумних стратегій та пропозицій від розумних і достойних уваги економістів, які в Україні є, у владі опиняються некомпетентні кадри, пристосуванці та вороги України. Пропозиція заступника голови Офісу Президента скасувати готівкові гроші, щоб ліквідувати корупцію – це, як знаменита фраза напередодні Президентських виборів 2019 року: "Надо просто перестать стрелять", щоб закінчити війну.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Некомпетентність влади є очевидною для більшості українців. Але, їм дуже бажано усвідомити, що настільки некомпетентних людей привів до влади саме Володимир Зеленський. Людям треба ясно усвідомлювати, що ці можновладці - це саме команда Володимира Зеленського. А, наприклад, у Петра Порошенка команда була явно кращою... Але всі ці команди - вони є спадкоємцями та правонаступниками саме радянської партноменклатури.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Схожий на корпоративного психопата – з ними періодично відбуваються такі безглузді ситуації, які не можна пояснити банальною тупістю чи психічним розладом. Психопати не розуміють контексту, тому, подібно до чат-ботів, можуть верзти очевидні нісенітниці. Ще один кандидат у список на МРТ.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Подібне в нього буває настільки часто, що гіпотезу про те, що він є інтелісом, можна вважати доведеною.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Андрій Гарас.
0
Ще не підтримано

Багатенько їх підзбирується.

Радіймо життю граючи!

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Некомпетентність влади є очевидною для більшості українців. Але, їм дуже бажано усвідомити, що настільки некомпетентних людей привів до влади саме Володимир Зеленський. Людям треба ясно усвідомлювати, що ці можновладці - це саме команда Володимира Зеленського. А, наприклад, у Петра Порошенка команда була явно кращою... Але всі ці команди - вони є спадкоємцями та правонаступниками саме радянської партноменклатури.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!