Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 133
  • Переглядів: 137

Залишок з минулорічного бюджету уряд спрямував на "велике будівництво". І це – не жарт

Категорія:

Світ:

Понад 17 млрд грн, які залишилися в державному бюджеті минулого року, Уряд вирішив спрямувати на "велике будівництво". За ці гроші можна було придбати майже мільйон дронів.

"У п'ятницю, 23 лютого своїм рішенням уряд Шмигаля спрямував 17,1 мільярда гривень залишку з минулорічного бюджету на "велике будівництво". Замість ЗСУ. Замість дронів. На дороги. Не на фронт. 17 мільярдів – це майже мільйон дронів. Якщо їх купити, нас не чекатиме нова Авдіївка. Нас не чекатиме оточення Києва тощо. Але в уряді вирішили постелити дороги. Чи там вважають, що загроза російських танків уже в минулому?" написав екс-нардеп Олександр Черненко у своєму дописі на Фейсбук.

Він нагадав слова Зеленського, який сказав, що навесні Україну чекають складні часи. У складні часи будівництво доріг – не найнеобхідніша стаття видатків.

Але це не стосується "Великого Будівництва". Там нікому тяжко не буде, зауважив Черненко.

"Буде важко і громадам, бо кошти з військового ПДФО в них забрали в центр на Міноборони, Мінстратегпром та Держспецзв’язку.  Але не важко тим, хто ці гроші в громад забрав. Буде важко бійцям на фронті. Тяжко волонтерам – бо допомогу все важче акумулювати. Але не тяжко уряду – він зараз закатає 17 млрд в асфальт.

Під час пресконференції 25 лютого президент Зеленський заявив, що березень-квітень будуть складними для України.

Нагадаємо, з 1 жовтня 2023 року надходження від податку на доходи фізичних осіб військовослужбовців спрямовують не у місцеві бюджети, як раніше, а до державного. Відповідний закон було ухвалено в листопаді минулого року. Зміни пояснювали необхідністю збільшити видатки на потреби оборони.

Наші інтереси: 

Якщо ці кошти не можна витратити на зброю, використайте їх на оборонні та фортифікаційні споруди. Бачимо, що влада геть втратила адекватність. Замість того, щоб фортифікаційні споруди рити, вони заривають гроші на асфальт (найпростіший спосіб вкрасти).

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи