Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 36
  • Переглядів: 40

Європа зможе виробляти необхідну кількість боєприпасів і для себе, і для України, – Петр Павел

Категорія:

Спецтема:

За словами президента Чехії Петра Павела, союзники розгортають виробничі потужності та шукають боєприпаси для України у альтернативних постачальників.

petrpavel.jpg

Президент Чехії Петр Павел

Найближчим часом європейські компанії зможуть виробляти необхідну кількість боєприпасів і для себе, і для України, заявив президент Чехії Петр Павел, інформує Радіо Свобода. За його словами, партнери розгортають виробничі потужності, а паралельно шукають боєприпаси "всюди, де можуть".

"Виробництво необхідної кількості снарядів потребує часу. Це вимагає збільшення потужностей нашого виробництва. Але Україна потребує снарядів зараз. Ми не можемо чекати на європейські компанії, тому ми намагаємося знайти боєприпаси всюди, де можемо. Доставити її в Україну так швидко, наскільки це можливо. Але паралельно збільшуємо власні потужності", – зазначив Павел.

"У найближчому майбутньому європейські компанії зможуть виробляти необхідну кількість боєприпасів, щоб поповнити запаси європейських країн, а також щоб забезпечити Україну боєприпасами, якщо вона ще їх потребуватиме", – додав Петр Павел.

Протягом кількох місяців Чехія таємно шукала за межами ЄС боєприпаси для України та зрештою змогла знайти 500 тисяч снарядів калібру 155 мм і 300 тисяч снарядів калібру 122 мм. Щоб профінансувати купівлю такої значної кількості зброї, було створено неформальну коаліцію, до якої долучилися вже кілька країн Європи та Канада.

За словами чеського президента, якщо не виникне несподіваних проблем, ці снаряди почнуть надходити в Україну найближчими тижнями. Пізніше прем’єр Чехії повідомив, що Прага знайшла ще 200 тисяч снарядів, які можна придбати.

Офіційні особи не коментують, звідки надходять снаряди, але кажуть, що серед постачальників є деякі союзники Росії. Натомість, за словами західних чиновників, аналогічні звернення США та західноєвропейських країн до потенційних постачальників в Африці, Азії та Латинській Америці були відхилені.

Нагадаємо, Норвегія виділила понад 150 млн доларів на ініціативу Чехії щодо закупівлі боєприпасів для України.

Наші інтереси: 

Чехія, як виявилося, є чи не найближчим союзником України – щирим, чесним і відданим. Дивно, що Чехія більше працює над пошуком зброї для України, ніж уряд України.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи