Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 27
  • Переглядів: 28

ЄС виділив Rheinmetall 130 млн євро для збільшення виробництва боєприпасів

Категорія:

Світ:

Rheinmetall спрямує понад чверть від загальної суми у 500 мільйонів євро, виділеної ЄС у рамках закону про підтримку виробництва боєприпасів (ASAP), на розширення виробництва 155-мм артилерійських боєприпасів та пороху у своїх європейських філіях, зокрема в Німеччині, Іспанії, Румунії та Угорщині.

24032702.jpg

Фото: Rheinmetall

Німецький оборонний концерн Rheinmetall нарощує свої виробничі потужності з 2022 року і має на меті виробляти до 1,1 мільйона артилерійських снарядів на рік до 2027 року. Крім того, з 2026 року планується щорічно виробляти до 1,5 мільйона модулів ракетного палива і 3 тисяч тонн вибухових речовин RDX (вибухівки гексогену), пише Rheinmetall.

ASAP є першою програмою фінансування ЄС, спрямованою на розширення виробництва боєприпасів. Очікується, що відповідні грантові угоди будуть підписані в травні 2024 року.

"Ми вдячні Європейському Союзу за довіру до нас як до одного з найважливіших європейських постачальників 155-мм боєприпасів і за значну увагу, яку він приділяє нам у своїй програмі фінансування, – говорить Армін Паппергер, генеральний директор Rheinmetall AG. – Величезне значення артилерії є очевидним у боротьбі України за захист своєї країни. Європейські збройні сили також потребують поповнення своїх запасів артилерійських боєприпасів. Ми готові до цього і вже працюємо над цим".

У майбутньому очікуються подальші тендери. У своїй нещодавно опублікованій пропозиції щодо Європейської оборонної інвестиційної програми (EDIP) ЄС планує сприяти розширенню виробничих потужностей для іншої оборонної продукції.

Наші інтереси: 

Європа озброюється і мілітаризується.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи