Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 4
  • Переглядів: 6

Японія постачає Україні міношукачі для повоєнного відновлення

Категорія:

Уряд Японії та Японська агенція міжнародного співробітництва надали Україні передові міношукачі, щоб допомогти країні відновитися після війни з Росією.

20230711japan-1.jpg

Photo: The Jiji Press, Ltd.
Photo: The Jiji Press, Ltd.

Розмінування має вирішальне значення для відновлення України, оскільки вторгнення Росії перетворило понад третину території нашої країни на небезпечну зону, де залягають міни та бомби, що не розірвалися.

Міношукач, або детектор японської розробки має радар, який відображає на моніторі форму закопаних під землею об'єктів, що дає змогу легше відрізняти міни від інших металевих предметів – у порівнянні зі звичайними детекторами.

7 липня засоби масової інформації мали змогу ознайомитись із навчальною програмою з розмінування з використанням японського детектора у передмісті Варшави у Польщі. Коли стажер рухав обладнання з боку в бік над землею, воно видавало електронний звук у певному місці. Потім на моніторі відображалася кругова іконографія.

«Це також може бути корисним у міських районах, де багато шматків заліза», — сказав Мотоюкі Сато, почесний професор японського університету Тохоку, який розробив пристрій.

Чотири з них Японія вже надала Україні та планує надати ще десятки вже цього року.

Співробітник Державної служби України з надзвичайних ситуацій, який брав участь у навчанні, сказав, що надання детектора має прискорити роботи з розмінування. В агентстві є спеціалізований відділ з розмінування, який направляє своїх співробітників за повідомленнями громадян. В Україні багато мін у житлових кварталах та об'єктах інфраструктури, повідомив інший представник відомства. У місцях бойових дій в Україні розкидані нерозірвані бомби та осколки снарядів, зазначив чиновник, додавши, що багато людей загинули під час робіт з розмінування.


Коли я готував цей матеріал, прийшло повідомлення, що в Польщі приземлився літак з Південної Кореї з військовою допомогою для України. У цій партії допомоги - портативні міношукачі та спеціальні захисні костюми. Минулого року Південна Корея відправила Україні три партії нелетальної військової допомоги, включаючи аптечки, ліки, протигази, намети, бронежилети та продовольство для польових військ.

Наші інтереси: 

Японія – наш потенційний стратегічний партнер. Необхідно всіляко розвивати україно-японські зв'язки у різних галузях.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи