Зображення користувача Чарльз Бейл.
Чарльз Бейл
  • Відвідувань: 25
  • Переглядів: 26

Вірджинія, берлей, Схід: основні сорти тютюну для легендарних сигаретних сумішей

Тютюн - мабуть, одне з найдавніших рослин, культивованих людиною. Родом з Америки, він стрімко поширився по всьому світу, завоювавши шанувальників серед людей самих різних культур і станів.

Від простих смертних до монархів – куріння сигар і трубок стало невід'ємною частиною повсякденного життя для багатьох.

З плином часу тютюнові вироби зазнавали безліч змін. Сигари, трубки та самокрутки поступилися місцем більш доступним та зручним сигаретам. Виробництво тютюнових сумішей для сигарет перетворилося в окрему галузь, оброслу власними традиціями і технологіями.

Крім природного букета, створюваного самими тютюновими сортами, виробники часто використовують ароматизатор для тютюну. Це дозволяє збагатити смакову палітру сигарет і задовольнити переваги широкого кола курців.

Вірджинія

Вірджинія – так називається один з основних сортів тютюну, що використовуються для виробництва сигаретних сумішей. Сорт отримав назву по штату Віргінія, де він культивувався споконвіку. Вірджинський тютюн характеризується яскравим смаком і насиченим ароматом. Відрізняється підвищеним вмістом нікотину і високим рівнем цукрів, що надає тютюновому диму особливу міцність і пряність.

Листя тютюну Вірджинії мають яскраво-оранжевий або червонуватий відтінок після висихання. При виробництві сигарет їх піддають інтенсивній ферментації, досягаючи унікального букета смаків і запахів. Завдяки своїм характеристикам, Вірджинія є невід'ємним компонентом американських сигаретних сумішей.

Берлей

Бурдейний тютюн для сигарет набув широкого поширення в Європі. Батьківщиною сорту вважається область П'ємонт на півночі Італії. Вирощені там тютюнове листя відрізняються насиченим смаком і фортецею, які досягаються шляхом спеціальної повітряної сушки.

В процесі ферментації листя берлея їх просочують розчином з натуральних патоки і меляси. Завдяки цьому берлейний тютюн набуває глибокий, злегка солодкуватий смак і характерний золотисто-коричневий відтінок.

Берлей використовується для виробництва міцних сигарет з яскраво вираженим тютюновим букетом. Найчастіше він стає основою для купажування з іншими сортами, збагачуючи їх і роблячи більш насиченими.

Орієнталь

Орієнтальний, або східний тютюн, вирощується переважно на Балканах і в Малій Азії. Листя цього сорту відрізняються низьким вмістом нікотину, але підвищеною концентрацією ефірних масел і смол.

Під час сушіння і ферментації листя орієнтального тютюну набувають своєрідний трав'янистий, злегка деревний аромат з нюансами спецій і фруктів. Смак при цьому залишається досить м'яким, без різкості і грубості.

Сорт Орієнталь рідко використовується в чистому вигляді для виготовлення сигарет. Але він стає незамінним інгредієнтом для ароматизації і створення складних букетів тютюнових сумішей. Курці цінують орієнтальний тютюн за надання сигаретам ніжних пряних і пряно-фруктових нот.

На закінчення

Безумовно, розглянуті нами основні сорти тютюну далеко не вичерпують все розмаїття тютюнових сумішей, використовуваних для виробництва сигарет. Тютюнова промисловість постійно експериментує з різними варіантами купажування, прагнучи створити неповторні композиції для різних категорій курців. Але саме Вірджинія, берлей і Орієнтал закладають основу для безлічі оригінальних сигаретних млинців, задовольняючи смаки найвимогливіших цінителів.

Наші інтереси: 

.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи