Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 4
  • Переглядів: 4

В найближчі роки європейська оборонна промисловість повинна значно збільшити свої виробничі потужності – Пісторіус

Категорія:

Є приблизно п'ять-вісім років, щоб надолужити згаяне. Владімір Путін неодноразово погрожує країнам Балтії, Грузії та Республіці Молдова. Міністр оборони Німеччини Боріс Пісторіус (Boris Pistorius) благає сприймати ці погрози серйозно.

23011703.jpg

Борис Пісторіус. Фото: Getty Images

В інтерв'ю газеті "Welt" федеральний міністр оборони Німеччини Боріс Пісторіус (СДПН) розповів, як довго ЄС має протистояти путінській Росії. Він також розповів, яка розглядається модель можливої обов'язкової служби для молодих німців.

Європа повинна бути готова до можливої загрози з боку Росії. Це особливо актуально, оскільки цілком можливо, що США можуть перенести свою активність з Європи на Тихоокеанський регіон, пояснив він в інтерв'ю, пише t-online.

"Ми, європейці, повинні посилити свої зобов'язання, щоб гарантувати безпеку на нашому континенті", – сказав Пісторіус.

Для того, щоб бути готовими до можливого нападу Росії, європейська оборонна промисловість повинна буде значно збільшити свої виробничі потужності в найближчі роки.

"Зараз у нас є приблизно п'ять-вісім років, щоб надолужити згаяне, – як у збройних силах, так і в промисловості та суспільстві", – сказав міністр оборони.

Пісторіус також чітко усвідомлює, що Німеччина повинна залишатися частиною програми спільного використання ядерної зброї в рамках НАТО. Саме тому щойно було прийнято рішення замовити у США варіант винищувача F-35 Lightning II. Винищувачі F-35 здатні транспортувати американську ядерну зброю і розгортати її в надзвичайних ситуаціях. Ядерна зброя США і сьогодні знаходиться в Німеччині.

Про нову стратегію Німеччини читайте у великій статті Німеччина має підтримати Україну і змінити власну ментальність.

Наші інтереси: 

Розуміємо, що російсько-українська війна переростає в ширше протистояння, Європа стала на бік України, буде озброюватися і допомагати Україні, щоб ми могли перемогти клятого ворога.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи