Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 19
  • Переглядів: 21

Уряд Данії оголосив про виділення близько 295 мільйонів євро допомоги для України

Категорія:

Світ:

За ці гроші профінансують, зокрема, передачу озброєння, боєприпасів, безпілотників, виробництво компонентів ракет у співпраці із Чехією і Нідерландами, а також допомогу у морській сфері.

Про це повідомив телеграм-канал Збройні Сили України. Війна з окупантами.

"Європейська правда" з посиланням на заяву Міноборони Данії, пише, що це рішення передбачає виділення 200 мільйонів данських крон на інвестиції в українську оборонну промисловість.

Крім того, виділено кошти на створення значного морського потенціалу, безпілотників і виробництво ракетних компонентів. Загалом було виділено близько 2,2 мільярда данських крон (295 млн євро).

"Інвестиції в українську оборонну промисловість для закупівлі та передачі зброї та боєприпасів, безпілотників та виробництва ракетних компонентів у співпраці з Нідерландами та Чехією, а також значна морська допомога. Це основні елементи 17 пакету допомоги, щодо якого уряд сьогодні провів консультації з данським комітетом з питань зовнішньої політики", – сказано у повідомленні.

"17 пакет допомоги спрямований на розширення оборонно-промислового співробітництва з Україною, що ґрунтується на все більшій потребі у зміцненні та нарощуванні українського виробництва артилерійських снарядів, ракет і безпілотників", – прокоментував міністр оборони Данії Троельс Лунд Пульсен.

Він зазначив, що у березні відвідав декілька українських підприємств оборонної промисловості в Києві, і стало зрозуміло, що існує великий потенціал для майбутньої співпраці.

Як і попередні пакети допомоги, цей передбачає укладення низки різних угод з членами Альянсу як щодо закупівель, так і щодо пожертв з боку оборонних підприємств країн-членів НАТО. Частину обладнання постачатимуть данські компанії.

У березні Держпідприємство "Агенція оборонних закупівель" України та Організація закупівель і логістики Міністерства оборони Данії підписали меморандум про взаєморозуміння та співпрацю в оборонних закупівлях.

Наші інтереси: 

Країни Європи допомагають Україні й інвестують у нашу оборонну промисловість.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи