Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 42
  • Переглядів: 43

Українські пілоти навчатимуться на F-16 в Румунії – президент Румунії дав згоду

Категорія:

Згоду на перевезення територією Румунії деякої зброї для України та навчання українських пілотів на F-16 в Європейському навчальному центрі F-16 (EFTC) на військово-повітряній базі Фетешті дав президент Румунії Клаус Йоганніс.

24031902.jpg

Avion F-16. Фото: Profimedia Images

За даними журналістів, Йоганніс листом поінформував парламент про те, що дав дозвіл на транзит військової допомоги для України від Фінляндії, а також на навчання на території Румунії близько 50 українських військових, інформує "Україна молода", посилаючись на видання Digi24.

Питання мають розглянути на зустрічі лідерів обох палат румунського парламенту у понеділок. Голосування у залі має відбутися на наступному спільному пленарному засіданні.

Видання зазначає, що йдеться про навчання українців, які будуть працювати з винищувачами F-16, в Європейському навчальному центрі F-16 (EFTC) на військово-повітряній базі Фетешті. Це – новостворений центр, з січня там почали тренування румунські пілоти.

За даними джерел Digi24, українські пілоти мають прибути на базу влітку.

Нагадаємо, що в інших країнах навчання українських пілотів вже триває. Прем'єрка Данії, однієї з країн "літакової коаліції", висловила сподівання, що до літа перші F-16 вже будуть в українському небі.

F-16 нададуть Україні не раніше літа й не у повному обсязі.

Наприкінці минулого року прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте повідомив про рішення уряду Нідерландів передати Україні перші вісімнадцять винищувачів F-16.

З травня минулого року йшли розмови про те, що українські пілоти вже готові літати на F-16. Потрібне тільки політичне рішення.

США з літа 2022 року обіцяють Україні літаки F-16. Палата представників Конгресу США в липні 2022 року схвалила фінансування підготовки українських пілотів на американських винищувачах, виділивши на це 100 млн доларів.

Наші інтереси: 

НАТО і Україна готуються до великого наступу влітку. Для наступу необхідні літаки. Торішній наступ без літаків це продемонстрував.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи