Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 9
  • Переглядів: 10

Українці масово виїжджають із Польщі й переїжджають до Німеччинини та інших країн

Категорія:

На зміну українцям прийшли азіати. На фабриках, у готелях і на будівництвах, де донедавна громадяни України найчастіше працювали разом з поляками, з кожним місяцем зростає кількість іммігрантів з дуже далеких країн.

depositphotos272833248s.jpg

Ілюстративне фото

Про це пише польська газета Rzeczpospolita.

Гостей розкішних готелів на Балтійському узбережжі все частіше обслуговують офіціанти, кухарі та покоївки з Філіппін, Індонезії та Африки. Понад 60 % персоналу такого готелю зараз складають іноземці.

Сезонна робота для українців, зокрема, для переселенців, перестала бути актуальною. За підрахунками аналітиків, щонайменше 70-80% кадрів з України не повернулися на свої звичні робочі місця. Експерти не виключають, що заробітчани та переселенці могли повернутися додому або поїхати в іншу країну ЄС для пошуку вигіднішої вакансії.

"Останні дані Євростату підтверджують, що дедалі більше українців виїжджають в інші країни, у тому числі до Канади, Іспанії та Німеччини. Польща програє перегони за іммігрантів з України", йдеться у публікації.

"Поляків, які у пошуках більш оплачуваної роботи їдуть до Німеччини, а останнім часом і українців знайти для роботи у Польщі стає все важче.

Як зазначає Анна Судольска з агентства з працевлаштування Idea HR Group, експертка ринку праці Північної господарської палати, до минулого року кадрові проблеми готельєрів і рестораторів вирішувалися завдяки притоку жінок-біженок з України. Навіть ті з них, які мали вищу кваліфікацію, – вчителі або бухгалтери – не знаючи мови, бралися за просту сезонну роботу в готельному бізнесі або громадському харчуванні.

"Сьогодні ми бачимо, що 70-80% цих людей більше не влаштувалися на роботу. Можна очікувати, що вони повернулися в Україну, виїхали до Німеччини або працюють десь в іншому місці", – оцінює Анна Судольска.

У квітні цього року ми писали Як біженці з України інтегруються у Польщі.

Наші інтереси: 

Сподіваємося, що вони повернулися в Україну. Рік тому ми писали, що до польських шкіл пішли навчатися 185 тисяч українських дітей, які виїхали з України після 24 лютого.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи