Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Україна отримала від Світового банку кредит на понад 60 мільйонів євро

19 червня до державного бюджету України від Світового банку надійшли 63 млн євро, які були надані Міжнародною асоціацією розвитку на пільгових умовах для державних видатків на оплату праці працівників державних органів та педагогічних працівників за лютий та березень 2023 року. Строк погашення кредиту становить 10 років і має 4-річний пільговий період.

depositphotos437812922l-1.jpg

Фото: ua.depositphotos.com
Фото: ua.depositphotos.com

"Кошти буде спрямовано на часткове відшкодування видатків держбюджету, здійснених для забезпечення оплати праці працівників державних органів та педагогічних працівників за лютий та березень 2023 року", пише Міністерство фінансів.

31 травня Україна отримала грантові кошти в розмірі 1,25 млрд доларів через Цільовий фонд багатьох донорів Світового банку. Кошти спрямовані на виплату державних соціальних допомог сім’ям з дітьми, оплату праці працівників освітньої сфери, оплату праці надавачів медичних послуг за програмою медичних гарантій та інше.

Раніше в травні Україна отримала ще дві виплати від Світового банку – 189 млн євро на першочергові соціальні видатки держбюджету та 132 млн доларів на підтримку продовольчої безпеки держави.

Нагадаємо, 9 червня 2022 року була підписана Угода про позику з Міжнародним банком реконструкції та розвитку та Угода із Міжнародною асоціацією розвитку для фінансування проекту підтримки державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні (читай, для утримання чиновників та державного апарату).

Наші інтереси: 

Розуміємо, що Україна має страшенні борги, які віддаватимуть наші діти та онуки. На жаль, замість того, щоб привести в порядок державні видатки, влада набирає кредитів. Навіть до великої війни влада брала і брала гроші (19 лютого 2022 року Зеленський повідомив, що Світовий банк дасть Україні $350 млн фінансової підтримки – наче на проведення реформ).

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи