Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Україна отримала $1,25 млрд від США на зарплати та пенсії – Мінфін

Категорія:

Світ:

Спецтема:

Державний бюджет України 21 вересня після майже двомісячної перерви отримав від США грант у розмірі $1,25 млрд на зарплати й пенсії. Сполучені Штати – другий за величиною фінансовий донор Україні у 2023 році. З початку року США виділили Україні $9,7 млрд бюджетної підтримки, більше Україні дав тільки Євросоюз – $13 млрд.

Гроші прийшли через цільовий фонд багатьох донорів Світового банку PEACE in Ukraine, повідомляє Міністерство фінансів.

Залучене фінансування спрямовується на відшкодування видатків держбюджету: забезпечення пенсійних виплат, виплат співробітникам ДСНС, оплати праці медпрацівників, які надають послуги за програмою медичних гарантій, держслужбовців та педагогічних працівників.

"Фінансова допомога від США надається на безповоротних умовах, що дозволяє не збільшувати боргове навантаження на держбюджет. Вдячний Уряду США за солідарність та масштабну підтримку", – сказав міністр Сергій Марченко.

Попередній грант Україна отримала у кінці липня (також на утримання чиновників та бюджетників). Він діє до кінця вересня, коли у США закінчується фінансовий рік.

Нагадаємо, мінекономіки планує збільшити мінімальну зарплату в Україні у 2024 році до 7 651 грн. Відтак збільшаться зарплати бюджетників і пенсії.
 

Наші інтереси: 

США фінансує державний бюджет України, який, на жаль, неефективно використовується під час війни. Чиновники безсоромно нараховують собі величезні зарплати, премії та матеріальну допомогу за чужий кошт.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Микола Погорілець.
0
Ще не підтримано

Отож і пишіть в заголовку що США платять зарплату чиновникам.

Коментарі

Зображення користувача Микола Погорілець.
0
Ще не підтримано

Отож і пишіть в заголовку що США платять зарплату чиновникам.