Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 1
  • Переглядів: 1

Протестантська етика: США будуть допомагати, якщо побачать, що ми самі собі допомагаємо – Тарас Загородній

Категорія:

Спецтема:

Ставлення американців до допомоги українцям основане на протестантській етиці, яка починається з запитання: А що ти сам для себе зробив, щоб тобі допомагати? Якщо вони бачать в Україні системну корупцію, розкрадання зовнішньої допомоги та відсутність власного виробництва зброї, то в них зникає бажання надавати підтримку. 

23100402taraszagorodniy-4.jpg

Тарас Загородній
Тарас Загородній

Ця війна показала українцям світ у такому форматі, який він є, а не такий, який нам його представляли. У цьому світі ніхто не хоче за когось особливо напружуватися. Дружать за гроші або з необхідності. Західна преса, яка нас вчила журналістським стандартам, як виявилося, може брехати, там можуть працювати проросійські журналісти, там можуть "зливати" інформацію.

Про це розповів політолог Тарас Загородній в ефірі UKRLIFE.TV.

Він пояснив, що не все, що говорять на Заході та що здається нам антиукраїнським, є антиукраїнським по суті.

Чому українцям здається, що Трамп веде проросійську риторику? Він проводить проамериканську політику. Американські платники податків почали ставити запитання, чому вони оплачують війну, яка напряму їх не стосується. Вони запитують: а що зробили українці, щоб виробляти власну зброю, переводити свою економіку на воєнні рейки тощо. Так звані трампісти вважають, що українці не зацікавлені в перемозі, якщо вони самі не хочуть для себе нічого робити.

Багато хто вважає це проросійською політикою. Але це не так – це вияв протестантської етики, на якій побудоване американське суспільство (як відомо, США – це країна протестантів). Їхній принцип полягає у питанні "Що ти сам робиш, щоб собі допомогти?" Якщо ти сам собі не допомагаєш, тобі ніхто помагати не буде. Що ти зробив і як важко працював, щоб досягти результату? Важко працювати – це богоугодна справа, вважається у протестантизмі.

Ми повинні ставати сильними. Сильних люблять і поважають. Чим більше в нас буде ладу і чим більше буде ударів по Росії, тим потужнішою буде допомога від американців, вважає Тарас Загородній.

Наші інтереси: 

Потрібно нарешті владі України зрозуміти, що в нас війна за саме існування українського народу, а не шоу.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи