Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 139
  • Переглядів: 154

Справжня причина ворожості чиновників до домашньої освіти – маніакальне бажання тримати дітей у своїх лапах

Категорія:

Світ:

У листопаді минулого року президент Американської федерації вчителів Ренді Вайнгартен (Randi Weingarten) розлютила широку американську спільноту домашнього навчання, висловивши здивування тенденцією забирати дітей зі школи.

"Що стоїть за зростанням домашнього навчання?" – написала Вайнгартен на X (раніше Twitter), посилаючись на статтю з Axios з такою ж назвою.

Ця очевидна необізнаність викликала глузування з боку батьків по всій країні, які не стримувалися у своїх відповідях тисячами – настільки, що Вайнгартен вимкнула можливість відповідати на її допис, пише Патріс Льюїс (Patrice Lewis) у своїй статті на WND, де пояснює сувору реальність постійного провалу державної освіти.

"Відповідь у вашому дзеркалі", – заявив оглядач Townhall Філ Холлавей і запитав, чому Вайнгартен вимкнула коментарі: "Ви боїтеся відповідей, які ви отримаєте? Ви та профспілки вчителів за допомогою [колишньої директорки CDC Рошель Валенскі] відправили державні школи у смертельну спіраль, з якої вони, можливо, ніколи не вийдуть".

Інший учасник дискусії відповів: "Людина, яку називають найкращим учителем країни, ставить запитання, а потім відключає відповіді, щоб люди не могли на нього відповісти. Це – підсумок педагогіки в державних школах зараз".

Батьки, які навчають дітей вдома, вважають неприйнятним у висловлюванні Вайнгартен не стільки відмову визнати проблеми, характерні для державної освіти, скільки навмисне прикидання дурником: "Чорт забирай, хлопці, я й гадки не маю, чому хтось хоче навчати своїх дітей удома!"

У минулому різних відомих політиків називали "Продавцями зброї року" після того, як вони брали участь у розробці законодавства про контроль над зброєю.Те ж саме можна сказати й про вищі ешелони чиновників від освіти, які, здається, не можуть зрозуміти, що батьки хочуть, щоб їхні діти навчалися, а не були індоктриновані. Коли державні школи були закриті під час COVID, мільйони батьків зрозуміли, що можуть дати кращу освіту вдома, і вже ніколи не озиралися назад.

Новий мем: "Ренді Вайнгартен – спонсор домашнього навчання року!"

Цифри вражають – і чим синіший штат (синім кольором в США позначають штати, у яких голосують за демократів. Застосування термінів "червоні штати" і "сині штати" розширилось на позначенні штатів, що сприймаються як ліберальні або як консервативні – прим. моя, О.К.), тим вищий інтерес до домашнього навчання.

Лише в Каліфорнії понад 1400 державних шкіл K-12 (скорочення назви шкіл "Від садка (kindergarten) до 12-го класу (twelfth grade)", які існують в США – прим. моя, О.К.) втратили понад 20% своїх учнів з 2020 року, а домашнє навчання зросло на 78% між 2017 і 2022 роками.

Заперечуючи наратив про те, що домашнім навчанням займаються лише релігійні або заможні сім'ї, аналіз 2023 року, проведений ліберальною газетою Washington Post, визнав, що зростаюча популярність домашнього навчання "перетинає кожну вимірювану лінію політики, географії та демографії".

Як це часто буває, коли стикаєшся з таким різким зниженням кількості учнів, державні шкільні системи роблять відчайдушні спроби заспокоїти батьків, зазвичай у формі найму більшої кількості вчителів, щоб зменшити співвідношення кількості вчителів до кількості учнів. За іронією долі, це виявилося нелегким завданням, оскільки вчителі (зі зрозумілих причин) масово залишають професію, занепокоєні насильством, неповагою та іншими проявами класного квотербека (управління та організація навчального процесу – прим. моя, О.К.), які заважають їм викладати академічну дисципліну.

Крім того, все менше і менше людей йдуть у цю професію, щоб працювати в ній. За даними Національного центру освітньої статистики, спостерігається масове падіння кількості студентів коледжів, які прагнуть здобути освіту, щоб потім працювати вчителями. Це падіння тривало десятиліттями, але прискорилося в останні кілька років.

Це створює щось на кшталт петлі приреченості. На вчителів, які залишаються, лягає ще більше завдань і обов'язків, що призводить до більшого вигорання, що призводить до звільнення ще більшої кількості вчителів тощо. Зіткнувшись з цими викликами, не дивно, що в Америці не вистачає вчителів. Хто хоче отримати цю роботу?

Але те, що освітні експерти не бачать (або, швидше за все, відмовляються визнати), – це те, що батьки вважають найбільш неприйнятним у державній освіті, а саме – зміст навчальних програм. Допоки державні школи ігноруватимуть науку на користь виховання та індоктринації, батьки продовжуватимуть забирати своїх дітей до альтернативних навчальних закладів.

Отже, зіткнувшись з таким різким скороченням кількості учнів у неблагополучних державних школах, чиновники вдаються до того, що вони часто роблять, коли стикаються з беззаперечною академічною перевагою домашнього навчання, – посилюють регулювання домашнього навчання. Зазвичай таке посилення регулювання починається зі зручного посилання на рідкісний випадок зловживання, а потім перетворюється на дику екстраполяцію, що всі батьки, які навчають дітей вдома, роблять це, щоб "приховати синці від побоїв".

Посилаючись на наклепницьку статтю у "Вашингтон Пост", спрямовану проти бурхливого руху за домашнє навчання, Кейсі Чалк написав у "Федералісті": "На підтримку твердження про використання "слабких законів про домашню освіту" для приховування жорстокого поводження, "Пост" посилається на дослідження 2014 року, яке показало, що з більш ніж двох десятків потерпілих від насильства дітей, які лікувалися в медичних центрах у п'яти штатах, вісім із 17 жертв були достатньо дорослими, щоб відвідувати школу, а вони були на домашньому навчанні".

Ви не помилилися – найбільш викривальним доказом того, що домашнє навчання сприяє поширенню жорстокого поводження з неповнолітніми в Сполучених Штатах, є дослідження, в якому брали участь 17 дітей.

Майте на увазі, що у 2021-2022 роках у США на домашньому навчанні перебувало близько 3,1 мільйона учнів К-12 класів, що приблизно 6% дітей шкільного віку, і все ж Post вдалося зібрати лише 17 прикладів жорстокого поводження за дев'ять років.

Тим часом лівацький Південний юридичний центр з питань бідності класифікував організації, що відстоюють батьківські права, як "групи ненависті". Звичайно, Міністерство юстиції США документує і розслідує занепокоєних батьків, які відвідують засідання шкільних рад.

За іронією долі, як зазначив один з коментаторів, "до домашньої освіти висуваються набагато вищі вимоги, ніж до державних шкіл. Ось приклад: Орегон призупинив дію стандартів для закінчення державної школи, але все ще вимагає тестування для учнів, які навчаються вдома, у 3, 5, 8 і 10 класах, щоб переконатися, що вони отримують "хорошу" освіту".

Тим часом якість державної освіти продовжує знижуватися. В Іллінойсі лише 32% старшокласників вміють читати, а 27% знають математику на рівні початкової школи – і все ж штат вирішив убити право вибору школи.

Школи зараз називають "зонами, вільними від знань" ("knowledge-free zones").

Освітяни можуть прикидатися дурнями скільки завгодно, але, звичайно, ми всі знаємо справжню причину ворожості до руху домашнього навчання – це маніакальне бажання тримати дітей у своїх лапах.

Тому я молюся за те, пише авторка статті, щоб усі батьки в країні знайшли спосіб навчати своїх дітей поза державними школами. Лише заморивши звіра голодом, можна зруйнувати його плани.

Наші інтереси: 

Читаємо про проблеми державних шкіл США, міркуємо над проблемами наших шкіл та системою освіти, щоб не було занадто пізно.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Пишномовний рисунок! 

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Коментарі

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Пишномовний рисунок! 

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !