Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 2
  • Переглядів: 2

Спільнота проекту KDE, що розробляє вільне програмне забезпечення, відмовляється від каналів зв'язку через Telegram

Спільнота проекту KDE (kde.org) повідомила про скору відмову від каналів зв'язку через Telegram і переведення всіх учасників на децентралізовану платформу Matrix. Цей захід заплановано на 20 вересня.

Серед кількох причин відмови від Telegram у KDE зазначили, що цей месенджер не був вільним програмним забезпеченням, ніколи не був офіційною платформою для зв'язку команд KDE, а переважна більшість спаму надходила в листуванні розробників від з'єднань у Telegram – пише Хабр.

Спільнота проєкту KDE пояснила, що через спам і подальші випадки втрати доступу до частини облікових записів адміністраторами каналів у Telegram команди розробників могли втратити комунікації на тривалий час, аж до кількох тижнів. Потім адміністраторам доводилося відновлювати канали та фактично починати комунікаційну роботу команд із самого початку.

Останнім часом ці проблеми почастішали, а лише 30% часу канали зв'язку спільноти проекту KDE в Telegram працювали продуктивно без проблем і без блокувань. Розробники намагалися зв'язуватися кілька разів щодо цієї ситуації з адміністрацією Telegram, але в них нічого не вийшло.

Наші інтереси: 

Потрібно ставитися серйозно до інформаційної безпеки. Телеграм доцільно використовувати лише для збору інформації, натомість спілкування краще вести в месенджерах Signal та Element.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи