Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Спецслужби Німеччини встановили спостереження за вихідцями з РФ, які підтримують війну в Україні

Категорія:

Світ:

В Німеччині вважають російську пропаганду однією з загроз національній безпеці на тлі війни в Україні та встановлюють нагляд за тими, хто її підтримує, сказав голова Bundesamt für Verfassungsschutz (Федеральної Служби з охорони конституції) Томас Хальденванг.

23062103.jpg

Томас Хальденванг

Томас Хальденванг також зазначив, що російська пропаганда веде до зростання екстремізму у ФРН, пише Deutsche Welle.

"Проросійські групи у Німеччині жорстко дискутують про напад Росії на Україну. Через соцмережі поширюються пости екстремістського змісту, які виправдовують війну, що суперечить міжнародному праву, і наслідують наративи російської влади. Існує багато прикладів того, як екстремісти в Німеччині використовують та посилюють дезінформацію та наративи російської пропаганди", – наголосив Хальденванг.

У оприлюдненій 20 червня щорічній доповіді Федеральної Служби з охорони конституції (BfV) перерахували основні загрози безпеці ФРН. Однією з джерел загроз є дії РФ та ті наративи, які вона поширює. Через це у Німеччині встановили спостереження за тими, хто їх підтримує.

"Через соцмережі поширюються пости екстремістського змісту, які виправдовують війну, що суперечить міжнародному праву. Ми стикаємося з проросійськими протестами, у яких беруть участь представники цієї діаспори. Скільки саме, ми не маємо статистичних даних. Ми спостерігаємо за тими людьми, які підтримують російську пропаганду та реагують на неї", – заявив Хальденванг.

Війна РФ проти України посилила загрозу російського шпигунства проти Німеччини. Керівник BfV вважає, що в майбутньому Росія почне діяти агресивніше і, можливо, змінить методи своєї роботи.

"До цього можна віднести діяльність офіцерів спецслужб з фальшивими паспортами, а також посилення атак хакерів аж до саботажу. Якщо порівнювати російське і китайське шпигунство, то спецслужби Росії потужніші та помітніші, вони працюють класично, фактично всіма засобами, які відомі у сфері шпигунства. Російські спецслужби вдаються до вбивств або викрадення людей. Це – дуже грубий стиль, ми його не бачимо у китайців", – каже Томас Хальденванг.

Глава BfV прокоментував також нещодавню заяву президента Чехії Петра Павла щодо необхідності посилити контроль над росіянами, які живуть у Європі. Хальденванг нагадав, що в минулі десятиліття до Німеччини приїхало багато людей з колишнього СРСР і здебільшого вони інтегровані в суспільство Німеччини та мають німецькі паспорти.

Наші інтереси: 

Нарешті визнали очевидне. Шкода, що так пізно. Ще у квітні 2022 року екскерівник німецької розвідки застеріг від посилення шпигунської діяльності РФ у ФРН.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи