Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Снайперські набої американського виробництва в російських гвинтівках

Категорія:

Світ:

Розслідування POLITICO виявило, що російські компанії задекларували сотні тисяч набоїв, отриманих від західних постачальників. Отримані дані доповнюють зростаючу кількість доказів того, що поставки летального та нелетального військового обладнання все ще надходять до Росії попри санкції.

23061904.jpg

Ілюстативне фото

Експерти з оборони кажуть, що війна виявила відсутність у Росії потужностей для виробництва високоякісних снайперських патронів, і це сприяє процвітанню чорного ринку західних боєприпасів.

Інформація про закупівлю такого обладнання ховається на видноті: деталі угод – імпортери, постачальники та описи товарів – може знайти в Інтернеті будь-хто, хто має доступ до російського Інтернету та розуміє міжнародні коди митної класифікації, йдеться у публікації POLITICO.

Документи, отримані POLITICO, вказують на те, що російська "Промтехнологія" та інша російська фірма під назвою "Тетіс" придбали сотні тисяч набоїв, виготовлених американською компанією Hornady, яка маркує свою продукцію як "Точні. Смертоносні. Надійні".

Під час свого дослідження POLITICO також виявив декларації від кількох інших російських компаній на боєприпаси, виготовлені в Німеччині, Фінляндії та Туреччині.

Процвітаючий чорний ринок відображає структурний дефіцит російської військової економіки. Її військово-промисловий комплекс може виробляти хорошу стрілецьку зброю, таку як гвинтівка Orsis, але йому не вистачає потужностей для виробництва боєприпасів, необхідних армії, яка веде війну на фронті, що простягається на сотні миль.

"Попри якість вироблених гвинтівок, успішне влучання безпосередньо залежить від компонентів, що використовуються в патронах, а вони, на жаль, імпортуються", – нарікав кореспондент на російському сайті військових новин через кілька місяців після початку війни.

Опис боєприпасів військового призначення як таких, що призначені для полювання або спорту, є тонко завуальованою хитрістю для уникнення цільових "розумних" санкцій, сказала Марія Шагіна, науковий співробітник Міжнародного інституту стратегічних досліджень, що базується у Великобританії.

Під час свого дослідження POLITICO також виявив декларації від кількох інших російських компаній на боєприпаси, виготовлені в Німеччині, Фінляндії та Туреччині.

Схоже, що з Європейського Союзу, який запровадив щонайменше 10 пакетів санкцій проти Росії, також йдуть набої на війну, пише POLITICO, зазначаючи, що поки що нема результату у спробі позбавити російську військову машину засобів для подальшої війни.

Продовження доступу до спеціалізованих гвинтівкових патронів західного виробництва, таких як .338 Lapua Magnum, російським виробникам стрілецької зброї, що потрапили під санкції, таких як "Промтехнологія", є "кричущим", сказав Гері Сомервілль, науковий співробітник Королівського інституту об'єднаних збройних сил (RUSI), Британського оборонного аналітичного центру.

"Наразі в Росії є лише один виробник цих патронів, – додав він. – Запобігання постачанню цих типів боєприпасів із західних країн до Росії є легкою перемогою для тих, хто прагне обмежити здатність Росії вести війну в Україні".

Наші інтереси: 

Невідомий бік війни. Розуміємо, що 10 пакетів санкцій проти держави-агресора виявилися недостатніми. Розуміємо, що багато хто заробляє на цій війні, поки щодня гинуть українські воїни.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи