Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 2
  • Переглядів: 2

Румунія скерувала 600 солдатів і радари в дельту Дунаю на кордоні з Україною: готові збивати БпЛА РФ

Категорія:

Румунія готова використовувати, залежно від «рівня загрози», протиповітряні системи проти російських безпілотників і використовуватиме «всю військову міць» для захисту своєї національної території.

23091505.png

Ілюстративне фото

Про це заявив тризірковий генерал Георгіце Влад, заступник начальника штабу оборони, повідомляє Digl24, пише Dailylviv.com.

Також румунська армія скерувала 600 солдатів і радари в район дельти Дунаю на кордоні з Україною.

"Ми вирішили залучити близько 600 солдатів для зміцнення нашої лінії оборони в північній частині Добруджі. Ми розгорнули деякі радари, у нас активована оборона і ми провели дискусії з нашими партнерами по союзу (НАТО), щоб знайти рішення протистояти російській агресії", – заявив генерал Влад в інтерв’ю шведському телеканалу.

Відповідаючи на запитання, чи використовуватиме Румунія свої зенітні системи проти російських безпілотників, заступник керівника румунської армії заявив: "Залежно від рівня загрози ми готові використати всю військову міць для захисту румунської території".

Міністерство оборони 14 вересня вирішило обмежити польоти з повітряного простору північної Добруджі, що на кордоні з Україною. Оголошення прозвучало в контексті того, що те саме міністерство вирішило побудувати два протиповітряних укриття в районі Плауру-Чеаталькіой, куди за останні дні впали щонайменше три безпілотники російської армії після інтенсивних атак на інфраструктуру України. порти на Дунаї.

Наші інтереси: 

Нарешті румуни роздуплилися. Спочатку казали, що нічого не сталося, на їхню територію нічого не впало, потім визнали, що їм прилетіло, а тепер готові дати опір. Для цього треба було всього 10 днів! Нагадаємо, 4 вересня російський безпілотник впав на територію Румунії після атак ворога на порт Ізмаїл. Однак у Міноборони Румунії спочатку спростували цю інформацію та заявили, що атаки РФ не становили прямої загрози для території їхньої країни. Потім 6 вересня, міністр оборони Румунії Ангел Тілвар підтвердив, що на території Румунії було знайдено уламки російського безпілотника. 9 вересня у районі Плауру повіту Тулча були виявлені фрагменти ще одного безпілотника, схожого на безпілотники, які використовуються російською армією. У ніч проти 13 вересня Росія знову завдала удару по портах Одеської області, після чого на території Румунії виявили фрагменти, подібні на російський безпілотник.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи