Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 51
  • Переглядів: 52

Російський Червоний Хрест підтримує війну проти України. Лубінець закликав перевірити

Категорія:

Світ:

Уповноважений з прав людини Дмитро Лубінець закликав перевірити російський Червоний Хрест, оскільки нещодавно в мережі з’явилася інформація, що організація підтримує війну проти України, а працівники РЧХ розповідають про неможливість миру з "українськими нацистами".

24020802.jpg

Дмитро Лубінець. Фото: РБК-Україна

Лубінець нещодавно дізнався, що президент російського Червоного Хреста нібито має відношення до пропутінської "патріотичної" організації, а працівники РЧХ розповідають про неможливість миру з "українськими нацистами". Крім того, члени РЧХ "беруть учать у військових зборах та навчаннях для дітей, де розповсюджується ідеологія продовження війни проти України та не заборонена російська символіка, яка пропагує агресію", пише Ліга.net.

"Ймовірно йдеться і про те, що РФ має за мету, щоб на [тимчасово окупованих територіях] України працювали нові організації РЧХ, які фінансуватимуться з Росії. Це вчергове доводить, що окупанти готові у своїх політичних і військових цілях використовувати навіть світове ім’я гуманітарної організації", – написав омбудсман.

Уповноважений із прав людини скерував листа до Міжнародної федерації Червоного Хреста і Червоного Півмісяця, де закликав:

  • публічно засудити дії РЧХ;
  • провести прозоре розслідування дій російської організації;
  • на час проведення розслідування призупинити членство та участь РЧХ у товаристві;
  • у разі, якщо розслідування підтвердить наявні дані, вимагати, щоб організацію виключили з федерації.

Ми ще у березні 2022 року писали, що Червоний Хрест відверто перейшов на сторону Москви та сприяє насильному вивезенню українців на Росію.

У жовтні 2022 року стало відомо, що російський Червоний Хрест збирає кошти для сімей російських військовослужбовців, які йдуть вбивати українців.

 

Наші інтереси: 

Маємо розуміти, що усі міжнародні організації, які потрапляють на Росію, зазнають метаморфоз. Їм усім як пороблено. Росіянці, які працюють в міжнародних організаціях, залишаться росіянцями, на яку б міжнародну організацію вони не працювали.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи