Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 134
  • Переглядів: 138

Росіяни заплатили за зал, але місто готово приймати українських біженців та підтримувати мирні ініціативи – мер Модени

Категорія:

На 20 січня в італійському місті Модена запланована конференція та виставка, присвячена "швидкій реконструкції" Маріуполя Росією – державою-агресором, яка сама ж і знищила це місто перед його окупацією. Серед доповідачів на конференції – російський консул.

24010603.jpeg

13 grudnia 2023. Фото: Newspix.pl / Dmitry Yagodkin/TASS/Sipa USA

Спустошений повномасштабним вторгненням Росії в Україну, Маріуполь зараз перебуває під російською окупацією. Місто обезлюдніло, школярів обробляють російською пропагандою, а Росія хоче створити враження, що рівень життя там швидко покращиться завдяки новій владі, пише польське видання Wprost у статті "Скандал навколо проросійської конференції в Італії. Мер каже, що вони заплатили за зал".

Видання називає це проросійською виставою про Маріуполь, щоб створити враження, що держава-агресор покращує життя в окупованому нею місті.

"На 20 січня в італійському місті Модена заплановано проведення пропагандистської "виставки-конференції", присвяченої начебто "швидкій відбудові" Маріуполя під час його окупації Росією. Міністерство закордонних справ України розцінює цей захід як російську провокацію. Посольство України в Римі вже направило офіційну ноту з вимогою скасувати цей захід".

Конференція "Маріуполь: відродження після війни", запланована на 20 січня в італійській Модені. Її організовує Associazione Culturale Russia Emilia Romagna, асоціація, яка "сприяє культурній інтеграції між Італією та Росією".

Міністерство закордонних справ закликає її скасувати, Посольство України в Італії опублікувало заяву з цього приводу.

Речник міністерства Олег Ніколенко наголосив, що на офіційному рівні Італія рішуче підтримує суверенітет та територіальну цілісність України. "І ми очікуємо, що на цю російську провокацію буде відповідна реакція", – зазначив Ніколенко.

Серед гостей конференції заявлені російський консул у Мілані Дмітрій Штодін та "незалежний журналіст" Андреа Лучіді, який повідомив у соціальній мережі X, що регулярно відвідує Маріуполь з січня 2023 року. Він публікує на YouTube репортажі про відновлення міста та надії мешканців на майбутнє, і його наратив має однозначно проросійську спрямованість.

Міський голова Модени Джан Карло Муццареллі (Gian Carlo Muzzarelli) не став прямо відмежовуватися від заходу, а в інтерв'ю Corriere della Sera заявив, що організатор заплатив за оренду залу.

"Муніципалітет не надавав жодної підтримки, особливо, фінансової цьому заходу, щодо якого асоціація підписала зобов'язання, викладене в муніципальних правилах, поділяти цінності, закріплені в Конституції та Італійській Республіці, зокрема, заборону сповідувати та/або практикувати фашистську та расистську ідеологію та поведінку. Ми сподіваємося, що це зобов'язання буде повністю дотримано", написав він у Facebook.

Водночас він нагадав, що міська адміністрація готова приймати українських біженців та підтримувати мирні ініціативи.

Наші інтереси: 

Присікати подвійні стандарти політиків. Робити розголос, що досі багато європейців не розуміють, що війна Росії проти України триває, не розуміють причинно-наслідкові зв'язки, але "готові приймати українських біженців". Якийсь когнітивний дисонанс. Також розуміємо, що держава-агресор продовжує вправно вести інформаційну війну і далі працює над своїм іміджем "великої культурної країни".

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи