Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Росіяни продовжують «нариватися»: архетип плямистої гієни

Категорія:

13 та 14 серпня чотири російських військових літаки залетіли в зону розпізнавання протиповітряної оборони Аляски, що оточує США та Канаду з західного узбережжя.

Поведінка росіян – це типова поведінка гопника, який постійно «наривається», але як отримує відсіч, то одразу скиглить та відступає.

На початку серпня два «білоруських» гелікоптери нібито випадково залетіли у повітряний простір Польщі.

Зараз на території Білорусі перебуває ПВК Вагнер, і є інформація, що група бойовиків Вагнера зібралася недалеко від кордону Литви біля Сувальського коридору, а друга група – біля Польського кордону. І схоже на те, що вони готуються до здійснення диверсійних дій на території цих двох країн НАТО. Можливо, вони навмисно створюють таке враження, що теж є провокацією. Тим більше, що за останні дні спецслужби Польщі вже заарештували низку російських шпигунів, котрі проводили рекогностування місцевості, вивчали розташування військових частин та особливості польської залізниці, якою в Україну постачається зброя.

Американські пілоти в Сирії регулярно повідомляють про небезпечні маневри російських пілотів. Коли формально немає прямого боєзіткнення, проте свідомо робляться такі небезпечні маневри, які можуть «ненавмисно» призвести до авіаційної аварії.

А в неділю, 13 серпня, чотири російські військові літаки залетіли в зону розпізнавання протиповітряної оборони Аляски (Alaska Air Defense Identification Zone – ADIZ), що оточує США та Канаду. Формально вони залишалися в нейтральному повітряному просторі, але наблизилися впритул до повітряного простору Аляски.

«Ця російська діяльність у ППО Аляски відбувається регулярно і не розглядається як загроза», — написали представники Командування аерокосмічної оборони Північної Америки (North American Aerospace Defense Command - NORAD) у заяві. Хоча ADIZ знаходиться в межах міжнародного повітряного простору, NORAD відстежує та виявляє іноземну діяльність у зоні.

В понеділок зранку знову чотири російські військові літаки залетіли в зону і наблизилися до повітряного простору Аляски, хоча у сам повітряний простір США не залітали.

Зараз американські військові у тому районі знаходяться у напруженні, оскільки з початку серпня російські та китайські військові кораблі здійснюють патрулювання біля Алеутських островів, які входять до складу штату Аляска. Росія й Китай заявляють, що вони здійснюють патрулювання в межах військових навчань.

Росіяни продовжують «нариватися», а США і країни Заходу висловлюють «стурбованість», але не ризикують вступити у пряме боєзіткнення з російськими військовими. На відміну від Туреччини. Пам’ятаєте, кілька років тому російський військовий літак залетів з території Сирії у повітряний простір Туреччини – і був негайно збитий. З того часу військових провокацій проти Туреччини з боку росіян не було.

Цікаво, як довго США та країни Заходу будуть терпіти російські провокації, будуть «висловлювати стурбованість», і коли у них нарешті увірветься терпець? Боюся, що це у них станеться вже після того, як українська армії так дасть росіянам на горіхи, що їхню армію на той момент вже ніхто не боятиметься. Підозрюю, що країни НАТО з нетерпінням чекають цього моменту.

Навіщо росіяни це роблять? Читайте у статті "Народ плямистої гієни та фейкового ведмедя: про справжній тотем Росії"

Наші інтереси: 

Стежимо за тим, як світ реагує на російські провокації.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи