Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 18
  • Переглядів: 19

Причини виходу з ладу акумуляторної батареї автомобіля

Несправності в роботі АКБ ускладнюють експлуатацію транспортного засобу, а у деяких випадках роблять її неможливою. Автомобілістам варто бути уважними до стану цього агрегату, щоб максимально довго підтримувати його функціональність та своєчасно здійснювати заміну. З придбанням не виникне жодних проблем – продаж акумуляторів для авто в онлайн-магазині дозволяє отримувати сертифіковані товари за найкращими цінами, з доставкою в будь-яке місто України. Вам залишається лише визначитися з оптимальними характеристиками та визначитись з магазином, де зробити замовлення. 

Кожному водієві доводиться стикатися з поломками АКБ, і варто знати, чому вони трапляються. Це дозволить уникнути помилок під час використання та зробити так, аби акумуляторна батарея для авто працювала якнайдовше, адже не завжди причина несправності полягає у впливі зовнішніх факторів. 

Чому АКБ виходять з ладу?

Якщо купуєте нове авто, то тривалість роботи «рідного» акумулятора складає 5-7 років, але є декілька умов: справна електрика транспортного засобу та належне обслуговування. Також значення мають умови та періодичність подорожей. Загалом можна визначити наступні причини несправностей АКБ:

  1. Механічні пошкодження під час транспортування, встановлення або дорожньо-транспортних пригод. 
  2. Природний знос елементів, який напряму залежить від умов використання автомобіля. Якщо подорожувати часто або в місцевостях з холодним кліматом, то автомобільний акумулятор відпрацює свій ресурс швидше. 
  3. Порушення правил експлуатації, наприклад, часті перегрівання та переохолодження, запуск двигуна за допомогою довгого вмикання стартера. 
  4. Відсутність регулярного обслуговування. Щоб пристрій завчасно не зламався, потрібно слідкувати за станом клем, видаляти бруд з корпусу, контролювати рівень електроліту, здійснювати зарядку не менше одного разу на рік. 

8sHjgIQ0wNEqhKdxoQRv--qUFytqKlMzfa0v5oWKPzXHK-DjEu0b8MNVHWMS5oRnhUBM9hlkpvM6-fWz8Vd7gxDkvTQYo3MxMylQ9IwJEUzUWJesuQlvpN9SLqTy4v2zDgBRr3oPfRgl

Водії зазвичай вибирають продукцію, зважаючи на індивідуальні потреби та фінансові можливості, і термін її експлуатації може суттєво варіюватися залежно від виробника та характеристик. 

Дійсно якісні батареї від світових брендів (ZAP, Varta, Bosch, Nord Star, Avia тощо) можна знайти, звернувшись в інтернет-магазин AKB CENTER. Серед тисячі варіантів навіть найприскіпливіший автомобіліст знайде оптимальний акумулятор. Ризиковано обирати вироби невідомих торгових марок, адже їхню тривалість роботи спрогнозувати не можна. 

E5tP1QrPJiTFd3YeASpZmqLAkZwbi3PXPMgupoUz3xLZDd4OBFWqH0m3POtiFi9BvIAHvO5wPGF4zYtIX3HR7zHeewbxr6dhhxMuBTAuQdJ-Scug4bzz-w9QFcn8GhvNwshAESObGWAD

Як зрозуміти, що з акумулятором не все гаразд: рекомендації водіям

Не помітити суттєві несправності в роботі АКБ важко (авто просто не заводиться), але краще все ж купити в інтернет-магазині автомобільний акумулятор на заміну, ще до того, як попередній повністю вийде з ладу. Сигналізувати про проблеми можуть плями від електроліту, деформації та здуття корпусу, надмірна температура, збій роботи стартера, відсутність реакції на підключення зарядки. 

Також приводом для початку пошуку нової батареї може стати занадто швидке розрядження навіть у випадку мінімального навантаження. Перед заміною варто перевірити справність електрики авто, адже інколи проблема не лише в АКБ.

Наші інтереси: 

Автомобіль

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи