Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 1
  • Переглядів: 2

Проти військової машини Путіна: Лондон оголосив нові санкції

Санкційні обмеження Великобританії стосуються бізнесів у Білорусі, Китаї, Сербії, Туреччині, ОАЕ та Узбекистані, які продовжують підтримувати війну Росії проти України.

Уряд Великобританії 6 грудня запровадив нові санкції щодо 46 фізичних та юридичних осіб, що причетні до забезпечення та фінансування армії й військової промисловості Росії.

"Санкції спрямовані щодо осіб та груп, які забезпечують та фінансують військову машину Путіна, і стосуються компаній в Білорусі, Китаї, Сербії, Туреччині, ОАЕ та Узбекистані, які продовжують підтримувати незаконне вторгнення Росії в Україну", цитує заяву Британського уряду Deutsche Welle.

У санкційному списку Лондона, зокрема, є білоруське конструкторське бюро "Дисплей", що пов'язане з виробництвом військових технологій для білоруського режиму і з підтримкою війни РФ проти України, є і сербська компанія Avio Chem, що відправляла партії авіаційних деталей російським підприємствам. У списку також опинились компанія MVIZION з Узбекистану, яка була посередником в імпорті деталей у РФ, та турецька компанія Smart Trading Limited, що брала участь у постачанні підсанкційної західної електроніки в Росію.

Лондон також запровадив санкції щодо чотирьох компаній з Об'єднаних Арабських Еміратів, які "сприяють безперешкодній торгівлі російською нафтою". Також включені до санкційного списку 31 фізична та юридична особи з Росії, які пов'язані з розробкою та виробництвом безпілотників і частин ракет, а також імпортом і постачанням ключових електронних компонентів.

Санкційний список Лондона також розширився кількома китайськими компаніями, що постачають підсанкційні товари, важливі для військових зусиль Росії. Посольство Китаю в Лондоні відразу відреагувало запереченням щодо причетності китайських фірм до ланцюгів поставок в Росію і звинуватило Великобританію у "зловживанні односторонніми санкціями", пише Reuters.

Лондон попереджає про посередників поставок підсанкційних товарів Росії

Тим часом Національне агентство з боротьби зі злочинністю Великобританії (NCA) повідомило, що випустило попередження банкам та іншим фінансовим установам про те, що Росія намагається отримати підсанкційні товари через країни-посередники.

"Санкції, запроваджені щодо Росії внаслідок її вторгнення в Україну, суттєво вплинули на її здатність купувати продукцію, у тому числі військового призначення, на міжнародних ринках, - заявили в NCA. - Однак, намагаючись обійти ці заходи контролю, Росія використовує складні ланцюги поставок і альтернативні маршрути постачання для придбання санкційних товарів".

З початку повномасштабної війни Росії проти України Великобританія запровадила санкції щодо понад 1 600 фізичних та близько 250 юридичних осіб.

Нагадаємо, в червні ЄС ухвалив 11-й пакет санкцій проти Росії, який містить торговельні, енергетичні та транспорті обмеження.

Наші інтереси: 

Бачимо, що Велика Британія продовжує залишатися надійним партнером України.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи