Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 4
  • Переглядів: 4

Працівники Мінюсту отримують від 240 до 430 тисяч гривень на місяць

Категорія:

Героїчне, звитяжне, доблесне, попросту тріумфальне звільнення одеського воєнкома Борисова – це, без перебільшення, найвищого ґатунку подвиг чинної влади. Спочатку нагородити Борисова орденом Богдана Хмельницького 3 ступеню «за заслуги», потім хоробро звільнити орденоносного достойника.

В іспанській курортній Марбельї, крім крокодилового парку й руїн мавританського замку Алькасаба, числиться ще одне пам’ятне місце – маєток за 4 млн євро нікому не відомого героя з країни війни, пише український журналіст Остап Дроздов.

Кричуща справа Борисова – це справа про прибутки навіть не верхніх ешелонів влади, а дуже навіть середніх чи нижче середніх. Борисов дає зрозуміти, які обороти крутяться на посередньому, майже невидимому для громадськості рівні.

Антикорупційники кажуть: аби прикинути приблизно обороти тих поверхів влади, які повище, слід додавати мінімум два нулі.

Як мантру, по складах, членороздільно й капслоком варто повторювати собі щодня: іншої мети перебування на державній службі, ніж збагачення за рахунок посади, в Україні НЕ-МА-Є.

Заберіть у них заробіток – і вся вертикаль держслужби посиплеться, як стара штукатурка. До ліваків, без яких служіння державі втрачає свій шарм і звабу, додаються непомірно високі доходи, поставлені на легальний рівень.

Ось, наприклад, розслідувачі оприлюднили офіційні зарплати четвертого-п’ятого рівнів чиновництва у системі Мін’юсту. Йде мова не про перших осіб системи, а про безіменних робочих конячок на середньому рівні вертикалі. Цей типовий для держорганів кошторис можна брати за основу.

Заступники директорів департаментів – 240 тисяч. Директор департаменту виконавчої служби – 430 тисяч.

Це – легально через касу. На місяць. Чистими. Це – оплата середньої ланки технократичних виконавців, на яких тримається вся поточка. Якщо людина протримається, умовно, на посаді заступника директора якогось департаменту, то за рік вона офіційно додому приносить майже 3 млн, або новий Land Rover.

Так держава заохочує своїх гвинтиків. Простим людям цього ніколи не зрозуміти.

Наші інтереси: 

Бачимо, що чиновникам добре живеться попри війну – вони не переймаються, що зарплати не буде, адже наша влада дбає про своїх чиновників – вкотре взяла від Світового банку гроші для державних видатків на оплату праці працівників державних органів. Але чи ефективні чиновники, чи доцільна така кількість чиновників зараз, чи виправдані такі високі витрати бюджету на їхнє утримання? Головне питання – яку конкретно користь кожний чиновник приносить, ЯК можна оцінити результат діяльності (не пишу роботи, а саме діяльності) кожного окремого чиновника?

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи