Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Північна Корея може надати Москві зброю для її війни проти України

Категорія:

Північна Корея і Росія вперше з часів розпаду Радянського Союзу почали серйозно контактувати й це виходить далеко за рамки потенційної угоди про постачання озброєнь, каже колишній радник з національної безпеки США Джон Болтон.

23091302.jpg

John Bolton. Фото: Getty Images

Як пише CNN, будь-яка потенційна угода з продажу зброї може призвести до того, що Пхеньян надасть Москві зброю для використання її на полі бою проти України.

"З точки зору Північної Кореї, це повертає їх до дійсно серйозних контактів з Росією вперше після розпаду Радянського Союзу", – сказав Болтон в інтерв'ю CNN. 

"За часів холодної війни Північна Корея дуже добре грала з Китаєм проти Радянського Союзу, ще з часів Корейської війни", – сказав він. Але після розпаду Радянського Союзу Північна Корея стала все більше залежати від Китаю.

Як відомо, 13 вересня російський і північнокорейський диктатори Владімір Путін та Кім Чен Ин провели переговори на космодромі "Східний" в Амурській області.

Військова співпраця між Москвою і Пхеньяном має давню історію, що сягає корінням у часи підтримки Сталіним діда Кіма на початку Корейської війни в 1950 році. Але останніми роками вона пішла на спад, особливо після того, як Росія, маючи право вето в Раді Безпеки ООН, підтримала запровадження санкцій проти Північної Кореї.

За словами Болтона, зустріч і потенційна угода між Кімом і Путіним "дає Північній Кореї можливість переграти Росію, щоб отримати нафту і газ безпосередньо з Росії, отримати високі технології в обмін на цю зброю". Болтон думає, що переможцем тут є Кім Чен Ин.

Однак, зміцнення відносин між ними також "збільшить російський вплив в Кореї, на півострові та в усьому географічному регіоні, в той час, коли росіяни стурбовані тим, що вони є молодшим партнером на осі Пекін-Москва".

Росія стає все більш залежною від Китаю відтоді, як вторгнення в Україну викликало шквал міжнародних санкцій проти Москви. Однак Китай, який ніколи не засуджував вторгнення, став економічним рятувальним кругом, пом'якшивши наслідки вигнання Росії зі світової фінансової системи.

Нагадаємо, нещодавно Джон Болтон заявив, що Білий дім має виправити свої помилки. Нерішучість Байдена – причина надто повільного наступу України

Наші інтереси: 

Стежимо за міжнародними подіями, особливо, за рухами нашого ворога.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи